Gorenjska
423 ogledov

V Kranju ponosni na prodorne mlade

Učenci v šoli
Šolsko leto, ki je bilo zaradi epidemije covida-19 za osnovnošolce in dijake zelo zahtevno, se bliža koncu. Ob tej priložnosti je Mestna občina Kranj (MOK) obdarila mlade talente in prebojnike, v video nagovoru pa jim je za izstopajoče dosežke čestital župan Matjaž Rakovec.

Kljub zahtevnim okoliščinam v šolskem letu 2020/2021, s katerimi je postregla epidemija covida-19, je 244 kranjskih osnovnošolcev in srednješolcev izstopalo s svojimi dosežki. Med njimi je 125 učencev, ki so z odličnim uspehom izdelali vseh devet razredov, 68 dijakov, ki so bili odlični v vseh štirih letih srednje šole, in 51 prebojnikov, ki so na državnih ali mednarodnih tekmovanjih iz znanja oziroma pri mladinskem raziskovalnem delu dosegli zavidljive rezultate.

V MOK s partnerji tudi izvajajo projekt TIP – Talenti, Inovativnost, Podjetnost, ki vključuje sistematično delo z mladimi, mentorji in učitelji v povezavi z gospodarstvom. Verjamejo, da so in bodo kreativni in podjetni mladi dodana vrednost Kranja, zato jim bodo skušali v čim večji meri pomagati s kakovostnim izobraževanjem, ki bo spodbujalo razvoj talentov, z vzpostavljanjem programov in sodelovnih prostorov, v katerih se bodo mladi podjetniki lahko kalili in delali. Ena od teh je tudi Kovačnica, ki bo kmalu prerasla v Podjetniški inkubator.

Na MOK so letošnjim odličnjakom, mladim talentom in prebojnikom čestitali virtualno v okviru projekta Brihte Kranja, ob koncu šolskega leta pa jih bodo obdarili s čisto svežo knjigo, mladinsko kriminalko Smrdljivc avtorja Roka Bohinca. »Dokazali ste, da se znate prilagoditi tudi najbolj zahtevnim okoliščinam. Pa ne samo to. V težkih razmerah ste bili nadpovprečni. Izstopali ste s svojimi dosežki. Zato si vsak od vas zasluži posebno priznanje. Ohranite ta zagon,« pa je med drugim v video čestitki uspešne mlade Kranjčane nagovoril župan Matjaž Rakovec.

Komentarjev 1
  • Sheldon_Roth 17:03 17.junij 2021.

    Zaslužujem od 130 do 180 dolarjev na uro, tej službi sem se pridružil pred tremi meseci in v prvem mesecu sem prejel 27853 dolarjev od te službe in veste, sledite tej spletni strani ......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑭𝒂𝒔𝒕𝑪𝒂𝒔𝒉7.𝐜𝐨𝐦