Gorenjska
1996 ogledov

V Kranju potopili Admirala

admiralov avto danes pred MO Kranj M. Ha. Admiralov avto danes, 5. maja 2021, pred Mestno občino Kranj. Verjetno ga tu ne bo nikoli več ...
Danes so se na izredni seji sestali kranjski mestni svetniki z eno samo točko dnevnega reda: podati ali ne podati soglasje novemu igralniškemu salonu v nakupovalnem središču Planet Kranj. Soglasno so odločili, da Casinoja Admiral Kranj ne bo.

Kot smo že poročali, je mestni svet o tem, ali naj Mestna občina Kranj poda soglasje za opravljanje igralniške dejavnosti družbi P & P Marketing d. o. o., iz Lesc za opravljanje igralniške dejavnosti na lokaciji Planet Kranj, razpravljal že 14. aprila. Župan Matjaž Rakovec je točko po skoraj enourni razpravi, v kateri ni manjkalo resnih pomislekov, na predlog več svetnikov umaknil in odločanje preložil na prihodnjo sejo.

Na današnji izredni seji je župan Matjaž Rakovec uvodoma ob navzočnosti Klemena Čalete, Uroša Benedičiča in Domna Bucka iz podjetja P & P (to je v imenu skupine Admiral Slovenija zaprosilo ministrstvo za finance za državno koncesijo za igralni salon s 105 igralnimi mesti) povedal, da je bila razprava opravljena. Tako je dal predlog o soglasju zgolj na glasovanje. Od 32 mestni svetnikov (eden, Gašper Peterc je bil odsoten) prav nihče ni podprl predloga za soglasje. Roke proti pa je dvignilo 30 mestnih svetnikov in svetnic. Župan je tako le ugotovil, da sklep o soglasju lokalne skupnosti ni sprejet in zaključil izredno sejo.

Župan: nisem bil presenečen

Po seji smo novinarji župana Matjaža Rakovca in podžupana Janeza Černeta zaprosili za komentar.

Župan Matjaž Rakovec je povedal, da svojega mnenja o tem, da bi bilo dobro postaviti v Planetu Kranj igralni salon, ni spremenil. Na vprašanje, ali ga je presenetila enotna volja oziroma nasprotovanje, pa je odgovoril, da ne, kajti "klima je bila taka, da igralništvo ne sodi v to okolje. Volja tistih svetnikov, ki so bili proti novemu salonu, je prevladala."

Pojasnil je še, da so se svetniške skupine po aprilski seji sestale s predstavniki podjetja P & P, pred današnjo izredno sejo pa so se dogovorile, da nadaljna razprava ni potrebna, saj so jasno povedale, kaj si mislijo o novem igralnem salonu že v aprilu.

Družba P&P Marketing je del skupine Admiral Slovenija, ki ima devet igralnih salonov v Sloveniji. V pritličju Planeta Kranj na Planini je nameravala odpreti srednje velik salon na 400 kvadratnih metrih in zaposliti 20 ljudi. Mestna občina Kranj bo torej zdaj obvestila ministrstvo za finance, da lokalna skupnost po opravljeni obravnavi in glasovanju na mestnem svetu ne daje soglasja novemu igralnemu salonu.

Igralnica pod podžupanovim oknom

Podžupan Janez Černe pa je v izjavi novinarjem izpostavil, da je bil "enkrat za spremembo mestni svet o neki tematiki popolnoma enoten." Potrdil je županove navedbe, da so imeli pred izredno sejo sestanek vodij svetniških skupin. In tam so, kot je dejal, "ugotovili skupno voljo, se odločili in tako tudi glasovali na sami izredni seji." 

Na vprašanje, zakaj si je od prejšnje seje premislil, pa je razkril svoj nazor. "Mene igralništvo nikoli ni privlačilo. Če bi lahko izbiral, bi si želel, da takih skušnjav ne omogočamo nikjer po svetu, ampak igralništvo pač obstaja," je odgovoril.

"Kranjska politika se je danes poenotila, uskladila in dogovorila, da si novega salona ne želimo, ena igralnica pa ostaja v središču mesta, in ta je tik pod mojim pisarniškim oknom ... Prihod takega investitorja v Kranj bi pomenil tudi kakšno sponzorstvo športnemu klubu in ureditev kakšnega dotrajanega igrišča. In od 200 do 300 tisoč evrov, kolikor bi se ob podelitvi državne koncesije na leto nateklo v kranjski mestni proračun. To bi bilo dobrodošlo, a smo se skupaj odločili, da tega nočemo v Kranju," je sklenil Černe.      

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.