Gorenjska
135 ogledov

V Kranju se zapirajo otroška in športna igrišča

Mestna občina Kranj
Po najnovejših podatkih o številu okuženih na 100.000 prebivalcev v 14-dnevnem obdobju je Gorenjska s 1811 primeri znova na vrhu razpredelnice statističnih regij. Ob približevanju 1. novembra, dneva spomina na mrtve, Mestna občina Kranj občanke in občane naproša, naj se omejijo na svoja gospodinjstva, kolikor je to mogoče. Zaradi slabe epidemiološke slike se z današnjim dnem zapirajo športna in otroška igrišča.

Vlada in Strokovna skupina sta se odločili, da bodo ukrepi o preprečevanju širjenja koronavirusa v veljavi še en teden. Jesenske šolske počitnice se podaljšujejo za en teden, kar velja tudi za glasbene šole. Predavanja v srednjih šolah in visokošolskih zavodih bodo potekala na daljavo.  Vrtci ostajajo zaprti. V Mestni občini Kranj bosta še naprej odprti dve enoti v Kranjskih vrtcih, namenjeni za otroke Kranjskih vrtcev, vrtcev pri osnovnih šolah in zasebnih vrtcev.

Dan spomina na mrtve bo drugačen

Zaradi zaostrenih razmer in slabe epidemiološke slike so komemoracije ob dnevu spomina na pokojne ta konec tedna v Mestni občini Kranj odpovedane. Avtobusni mestni promet se izvaja po počitniškem voznem redu. Dodatnih izrednih prevozov, kot je bilo to v navadi v preteklosti ob 1. novembru, letos ne bo.

Od ponedeljka v knjižnici spet možen osebni prevzem knjig

Iz Mestne knjižnice Kranj so sporočili, da bo od ponedeljka, 2. novembra, spet mogoče prevzemati naročeno gradivo. V Gorensjkem muzeju pa so se odločili za posebno povabilo občankam in občanom. Ker se je človeštvo še drugič letos znašlo v neki novi realnosti, ki spreminja življenja na dnevni ravni, se v muzeju sprašujejo, kako se občanke in občani Mestne občine Kranj soočajo z epidemijo. Zanima jih, kako poteka njihov vsakdan in kaj je danes drugače, kot je bilo spomladi. Vabijo jih, da svoje vtise delijo z njimi s fotografijami in mislimi, s katerimi bi radi obogatili zakladnico spominov ter jih zbrano pošljejo na gorenjskimuzej1@gmail.com.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.