Gorenjska
175 ogledov

V Kranju širijo grobno polje za 190 grobov

Mestno pokopališče Kranj
1/3
M. Ha. Urejanje novega grobnega polja na Mestnem pokopališču Kranj bodo predvidoma končali sredi aprila 2021.
V Kranju ni stiske zaradi premalo prostora za nove grobove, ne na Mestnem pokopališču Kranj kakor tudi ne na pokopališču v Zgornjih Bitnjah. Na Komunali Kranj, ki upravlja obe omenjeni pokopališči, predvidevajo, da se bo mestno lahko širilo še 20 do 25 let, bitenjško pa še najmanj 35 let.

Pred dnevi so na novem delu Mestnega pokopališča Kranj pričeli z deli za novo grobno polje za klasične pokope. Do sredine aprila bodo, kot napovedujejo na Mestni občini Kranj, odstranili zgornjo plast zemlje in konglomerat do globine dveh metrov, nato pa zasuli z novo zemljino, ki jo bodo postopno utrjevali.

Z več vprašanji o mestnem pokopališču smo se obrnili na upravljalca Komunalo Kranj. Pojasnili so nam, da je zdaj na njem 5369 grobov in da je prostora za širitev dovolj za prihodnjih 20 do 25 let. Na njem je 1992 kvadratnih metrov asfaltiranih površin (to je okoli poslovne stavbe) in 4184 kvadratnih metrov tlakovane in 7710 kvadratnih metrov peščene poti. Na njem je deset fontan in 37 klopi, zelenice pa so urejene na 16.692 kvadratnih metrih.

Z novim grobnim poljem, ki ga bodo uredili do sredine letošnjega aprila, pa se mestno pokopališče širi za 923 kvadratnih metrov. Na njem je predvideno 190 grobov za dobo dobrih 10 let, napovedujejo v komunalnem podjetju.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.