Gorenjska
1024 ogledov

V Kranju spet mali košarkarski praznik

Šport: V Kranju spet mali košarkarski praznik Facebook/Rok Klemenčič
Pri Osnovni šoli Jakoba Aljaža Kranj bodo odprli še eno igrišče za košarko, ki so ga obnovili v okviru projekta »Vesela košarka Jaka Blažič«.

Vesela košarka Jaka Blažič je projekt, za katerega se je, kljub aktivni karieri, odločil aktualni evropski košarkarski prvak, ki je v Kranju začel svojo profesionalno košarkarsko pot. Otrokom ponuja povezovanje, druženje in zabavo ob igranju košarke, v ospredju pa je želja otrokom ponudi čim boljšo izkušnjo ob prvih košarkarskih korakih. Pri Veseli košarki Jaka Blažič otrokom skozi igro predstavijo osnove košarke, poleg samih treningov pa organizirajo tudi številne dodatne aktivnosti. Prvi trening je tako obiskalo 11 otrok iz Kranja. Po enem letu pa so se odločili, da se širijo še v Tržič in tako na dveh lokacijah skupaj trenutno skrbijo za razvoj več kot 110 otrok.

Projekt ne vključuje le treningov, ampak celotno organizacijo v okviru projekta. V letošnjem šolskem letu so tako šli z otroki trikrat v Stožice, kjer so si s svojimi starši brezplačno ogledali tekme Cedevite Olimpije in se slikali z Jako Blažičem. Organizirali so pet turnirjev, prijateljske tekme in Basketlon, ki je namenjen vsem, tudi otrokom, ki niso vključeni v projekt. V novem šolskem letu je eden od ciljev ustanovitev Vesele košarkarske lige, ki bo namenjena otrokom. Ob tem si želijo povezati tudi navijače in plesne skupine ter organizirati foto-video krožek za otroke. »Bomo videli, kaj bo prinesla prihodnost. Delamo vse, da bi pridobili zaupanje otrok in staršev. Mislim, da smo na pravi poti in da lahko samo rastemo,« ob tem pravi Jaka Blažič.

Jaka Blažič | Avtor: Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer

V okviru projekta so se odločili, da bodo tudi obnovili igrišča za košarko. Lani so tako enega odprli v Čirčah, danes pa bo v novi podobi zaživelo še igrišče pri Osnovni šoli Jakoba Aljaža Kranj. »Elan Inventa je poskrbel, da koši lepo stojijo in bodo dolgo časa služili svojemu namenu,« obljublja Blažič. Vrednost investicije je približno 4500 evrov, pri čemer so odstranili obstoječe košarkarske konstrukcije, naredili izkop za temelje za koš in postavili temelje. Podjetje Elan je postavilo novo moderno enocevno konstrukcijo koša, tablo, obroč in mrežico. Poleg tega so zarisali še nove košarkarske črte, ki zadoščajo vsem standardom in s tem za igranje tekem.

Odprtje obnovljenega igrišča bo danes, v ponedeljek, 13. junija 2022, ob 16. uri. Ob tem so pripravili pester program, vstop pa je brezplačen. Otroke bo tako pozdravil zlati Jaka Blažič, se z njimi slikal in delil avtograme. Pozitivno vzdušje bo držal Rok Terkaj z albumom Repki. Izvedli bodo nagradne igre z bogatimi nagradami, med drugim tudi dvema kartama za ogled tekme med Slovenijo in Hrvaško 30. junija. Otroci bodo igrali košarko, se igrali na poligonih ter se družili z maskoto. Poskrbljeno bo tudi za pijačo ter sladkanje s sladoledom in palačinkami. Vse skupaj bo imelo tudi dobrodelno noto, saj bo ves dobiček dogodka namenjen dobrodelni akciji Koraki za Urbana.

 | Avtor:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.