Gorenjska
3810 ogledov

V Kranju spet pod pričakovanjem

cepivo Johnson & Johnson Profimedia Za zaščito proti covidu-19 je potreben le en odmerek tega cepiva.
Danes so v Zdravstvenem domu Tržič v eni uri in pol proti covidu-19 cepili 109 nenaročenih, od teh tretjino s cepivom Janssen, en dan prej, v četrtek, pa 40 naročenih. Že v torek pa je mobilna ekipa cepila tudi v Sebenjah in Seničnem skupaj 68 judi, v sredo pa s tretjim odmerkom cepiva tudi 45 stanovalcev Doma Petra Uzarja. Skupaj torej 258 ljudi, so danes objavili na spletni strani ZD Tržič.

Kljub dobavi cepiva Janssen pa danes v kranjski vojašnici ni bilo gneče. Na odprti termin za cepljenje, ki je potekalo od 7. do 13.30, se pravi v šestih urah in pol, je prišlo le 390 ljudi, od teh se jih je polovica oziroma 205 cepilo s cepivom Janssen. To pa je precej manj, kot so si obetali v Zdravstvenem domu Kranj, ki izvaja cepljenje v Vojašnici Petra Petriča Kranj.

Med zdravstvenim osebjem tudi že nekaj resigniranosti

Veliko truda in kombinatorik je potrebno, da v zdravstvenem domu za vsakokratno cepljenje bodisi v vojašnici bodisi na terenih sestavijo polno ekipo. In kljub temu in tudi raznovstnemu cepivu je obisk v Kranju še vedno slab. Zaradi slabega obiska zlasti v zadnjem obdobju je med zdravstvenim osebjem zaznati tudi že nekaj resigniranosti, a vseeno najdejo dovolj angažiranih.

Na Gorenjskem zdravijo 42 bolnikov s covidom

In kakšne so razmere na današnji dan v obeh gorenjskih bolnišnicah, ki zdravita bolnike s covidom? Po podatkih Sledilnika Covid-19 je na 24. september 2021 na Kliniki Golnik hospitaliziranih 29, od teh sedem na intenzivni negi, en bolnik s covidom-19 je umrl. V Splošni bolnišnici Jesenice je 13 hospitaliziranih, trije potrebujejo intenzivno nego.

Komentarjev 2
  • rd2dmk2 15:13 25.september 2021.

    gobe se ohbetajo, pa drva je treba naštimat, pa jabolka obrat, pa mogče je že prvi kostanj, tel pa mislijo da imamo cajr se hodit cepit.. pa vi mali blesavi.. pejte v španovino z terenskim prodajalci , uni tak al ...prikaži večal tak ohodijo vse dno po terenu, pa jim dajte še cepivo, da ne bodo prodajal samo sesalce.. pardon sesalnike

  • Jerry_Palomo 11:21 25.september 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali v zaključnem obdobju zelo enostavno, samo sledite navodilom na tem blogu ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦