Gorenjska
7192 ogledov

V Kranju številne intervencije, ne hodite ven!

Facebook skupina Radar Kranj z okolico Razdejanje v Kranju.
Hudo neurje je danes okoli 14.30 zajelo tudi Kranj z okolico. S treh stanovanjskih blokov je odneslo strehe, padala so drevesa ... Najhuje je bilo na Bleiweisovi cesti 10 nasproti glavne avtobusne postaje, ko je odneslo celotno streho z ostrešjem. Odkrilo pa je tudi del strehe na stavbi sodišča. Na cesti med železniško postajo in Laborami je bil lažje poškodovan voznik, potem ko je drevo padlo na avto.

Poklicni gasilci GARS Kranj so malo pred 16. uro na svoji fb strani sporočili, da v mestu in okolici poteka več intervencij in da je na delu več gasilskih enot. Na občane so naslovili prošnjo, naj bodo pri gibanju na prostem previdni oziroma naj se ne zadržujejo zunaj, če to ni nujno.

Ob 19.30 je bilo več kot 130 poklicnih gasilcev Gasilsko-reševalne službe Kranj in prostovoljnih gasilcev iz vseh 16 prostovoljnih gasilskih društev kranjske gasilske zveze še vedno na terenu, posredovali so na več kot 70 lokacijah. Večinoma gre za odkrite strehe ter podrta drevesa na objekte, vozila in ceste.

Na svojem Facebook profilu se je oglasil tudi kranjski podžupan Janez Černe, ki je med drugim zapisal, da naj bi v kranjski občini odkrilo kar okrog 45 stavb, poškodovanih pa je bilo tudi več dreves.

Številni klici na 113

S Policijske uprave Kranj pa so ob 16.30 sporočili, da so na interventno številko 113 od 14.50 ure gorenjski policisti prejeli večje število klicev zaradi neurja, večinoma gre za Kranj in po prvih podatkih za dogodke brez hujših posledic. Policisti so zavarovali kraje in zbirajo obvestila. Tudi policija poziva k previdnosti predvsem tam, kjer so ob cesti drevesa, in opozarja na prilagojeno hitrost vožnje po cestah.

Med pomembnejšimi dogodki so, navaja PU Kranj:

14.45. Kranj. Odkrita streha na stanovanjskem bloku manjših dimenzij. Nastala je škoda tudi na drugem objektu, kamor je streho odneslo. Po prvih podatkih ni prišlo do poškodb ljudi.
14.55. Kranj. Na Jezerski cesti je na cesto padlo drevo.
14.57. Kranj. Na vozilo je med železniško postajo in Laborami padlo drevo. Voznik po prvih podatkih lažje poškodovan.
15.00. Gobovce. Padec drevesa. Podatki se še preverjajo.
15.06. Brnik. Podrto drevje na cesti Brnik – Vodice.
15.10. Žiri. Podrto drevje na cesti Žiri – Rovte.
15.14. Kranj. Padec drevesa na vozilo. Po prvih podatkih brez poškodb udeležencev.
15.15. Kranj. Podrt prometni znak in poškodba vozila.
15.25. Strahinj in Primskovo. Podrto drevje čez cesto.
15.37. Hrastje. Padec drevesa na vozilo. Po prvih podatkih brez poškodb udeležencev.
15.47. Zgornje Bitnje. Odkrita streha poškodovala vozilo, brez poškodb udeležencev.
15.51. Kranj. Odkrite strehe na dveh stanovanjskih blokih.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.