Gorenjska
360 ogledov

V Kranju tudi letos pomoč ljudem v stiski

Novoletna smrečica Shutterstock
V Kranju bodo v decembru že četrto leto zapored na pobudo župana Mestne občine Kranj Matjaža Rakovca izpeljali dobrodelno akcijo V Kranju dobro v srcu mislimo ter pomagali izbranim družinam in posameznikom, ki so se znašli v stiski.

»Deklica obiskuje drugi razred in je nameščena v stanovanjsko skupnost, saj starša nista sposobna skrbeti zanjo. Deklica je ostala sama in nima nikogar od staršev, ki bi ji stal ob strani, jo pogrel z objemom in toplim poljubom ter priskrbel oblačila, obutev ali igrače,« je zgodba mlade deklice, ki nujno potrebuje pomoč. In takih zgodb je še več. »Vsak otrok si zasluži topel dom in brezskrbno otroštvo. Ko slišim tako boleče zgodbe, ne morem mimo tega. Vesel bom, če stopimo skupaj in si pomagamo. Naj bo to naše letošnje praznično darilo. Darilo in pomoč so-občanom, ki preživljajo težko obdobje. Vsak po svojih zmožnostih. Naj vedo, da v stiski niso sami. Zato tudi letos nadaljujemo humanitarni projekt V Kranju dobro v srcu mislimo,« je ob tem povedal župan Matjaž Rakovec.

Humanitarni projekt vodi Zavod za turizem in kulturo Kranj skupaj z Društvom prijateljev mladine Kranj in Zvezo prijateljev mladine Slovenije. Družine in posameznike, med katere bodo razdelili zbrane prostovoljne prispevke, so izbrali po predlogih OŠ Matija Čop, OŠ Helene Puhar, OŠ Predoslje, OŠ Orehek, OŠ Stražišče, OŠ Franceta Prešerna Kranj ter CSD Gorenjska, enota Kranj, medtem ko je izbrane starostnike predlagalo Društvo upokojencev Kranj.

Družinam lahko vsak pomaga tako, da na številko 1919 pošlje sporočilo KRANJ5 in tako prispeva 5 evrov. Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, A1, Telemach in T2. Pravila in pogoji za sodelovanje pri storitvi SMS-donacija so objavljeni na spletni strani Mestne občine Kranj.mDruga možnost je nakazilo na transakcijski račun Društva prijateljev mladine Kranj, odprt pri Delavski hranilnici, št. SI56 6100 0000 5487 540 s sklicem 500-21112022, ali na transakcijski račun Zveze prijateljev mladine Slovenije, odprt pri SKB banka, d. d., št. SI 56 0310 6100 1018 757, s sklicem SI00 07-245017. Humanitarni projekt V Kranju dobro v srcu mislimo bo potekal do 31. decembra do polnoči.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.