Gorenjska
169 ogledov

V Medvodah zaskrbljeni

Deos Center starejših Medvode Iztok Pipan
Zaradi novih okužb s koronavirusom so danes pristojni med izstopajočimi občinami prvič omenili tudi občino Medvode. S 27 novimi primeri, en dan prej pa s 14, je namreč občina Medvode na sledilniku covid-19 dobila temnejši odtenek rdeče barve. Aktivno okuženih je 164 Medvoščanov, medtem ko je bolezen že premagalo 573 občanov Medvod.

Kot smo že poročali v torek, imajo izbruh okužb s covidom-19 v Deos Centru starejših Medvode v Zbiljskem gaju. Po najnovejših današnjih podatkih imajo zdaj že 44 pozitivnih stanovalcev in še 14 zaposlenih. To pomeni, da je bilo včeraj v domu pozitivnih na novo pet stanovalcev in štirje zaposleni.
Prve okužbe so v Deosu Center starejših Medvode, ki ima 190 stanovalcev, odkrili konec novembra, virus pa se je nato hitro razširil, tako da je bilo 2. decembra okuženih že 18 stanovalcev in več zaposlenih.
Obrnili smo se na Civilno zaščito Medvode, kjer budno spremljajo razmere, in tudi pomagajo ne le v domu, ampak tudi drugim občanom, ki potrebujejo pomoč. Toda podatkov, kje so se pojavile nove okužbe oziroma kje so žarišča, nimajo. "Potrebno je poudariti, da vsi stanovalci v Deos Centru starejših Medvode niso naši občani. Številka 27 okuženih občanov naše občine na včerajšnji dan je zaskrbljujoča, saj gre za precejšnje povečanje glede na pretekle dni," je pojasnil Matej Osolnik iz županovega urada.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.