Gorenjska
1001 ogledov

V nedeljo obiskala zeleno streho

Zelena streha na OŠ Staneta Žagarja
1/2
Mestna občina Kranj Od tal do strehe na OŠ Staneta Žagarja v Kranju je 15 metrov.
Kranjski policisti so včeraj, v nedeljo, 18. aprila, dobili prijavo uslužbenca OŠ Staneta Žagarja, da se na šolski strehi zadržujejo najstniki.

Policisti sicer niso ugotovili nobene škode. A kljub temu so se pogovorili z dvema najstnikoma, ki sta preplezala ograjo, in njunimi starši ter jih seznanili z nevarnim in neodgovornim početjem. Streha je namreč zelo visoka, so danes pojasnili s Policijske uprave Kranj.

Ravnateljica OŠ Staneta Žagarja Fani Bevk je za Žurnal24 potrdila, da gre za njihovo šolo in da sta zeleno streho v nedeljo obiskala dva najstnika. Eden od njiju je učenec njihove šole. In še, da je streha visoka 15 metrov.

Načrti tudi o visokih protokolarnih obiskih

Zelena streha OŠ Staneta Žagarja je zelo znana v javnosti. Lani so po prenovi 360 kvadratnih metrov ravne strehe le-to ozelenili v okviru Projekt 2° Zelene strehe, skrb zanjo pa so prevzeli sedmošolci. Tedaj so povedali, da so ali pa še bodo z različnimi vrstami zelenja zasadili 250 kvadratnih metrov strehe. In to od zelišč, trajnic do malin, robid, trte in jagod.

Simbolično je sadiko jagode pred dobrega pol leta posadil tudi župan Mestne občine Kranj Matjaž Rakovec in tedaj je tudi napovedal, da bo studio prostoRož, ki je skupaj z občino vodil omenjeni projekt, izvajal vodenja po strehi. Dejal pa je tudi, da na zeleni strehi načrtujejo visoke protokolarne obiske, ko bo Slovenija predsedovala Svetu Evropske unije.

Preostali prostor na ravni strehi pa so ali pa še bodo namenili učilnicama, opremljenima z mizami in klopmi. Streha je statično dovolj trdna, da sta lahko na njej hkrati dva razreda učencev, skupno torej okoli 60, so septembra lani o učilnicah na svežem zraku razlagali novinarjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.