Gorenjska
228 ogledov

V Nemčiji se pripravlja svetovno prvenstvo v popravilu in menjavi avtostekel

Zdenko Šinkec, predstavnik Carglass® SLovenija na BOB 2018 Frankfur
Nenavadni športi so zanimivi! Še posebej nenavadna disciplina bo nastopila v okviru velikega dogodka v Nemčiji: svetovno prvenstvo v popravilu in menjavi avtostekel. Dogodek, katerega pobudnik je Belron®, vodilno svetovno podjetje na tem področju, bo med seboj pomeril serviserje iz več kot 30-ih držav po svetu. Pred gledalci in skupino sodnikov se bodo potegovali za naslov najboljšega serviserja - Best of Belron 2018. Slovenijo bo 27. in 28. junija v Frankfurtu predstavljal Zdenko Šinkec.

Morda se zdi presenetljivo, da obstaja svetovno prvenstvo v menjavi in popravilu avtomobilskih stekel, a z jubilejnim desetim dogodkom bo letos minilo že okroglih dvajset, odkar so pri Belron®-u, krovnem podjetju Carglass® Slovenija, organizirali prvi bienalni dogodek. V pred izločilnih krogih na narodnem nivoju smo izbrali več kot 30 finalistov iz več kot 30-ih držav, ki se bodo srečali in pomerili med seboj na mednarodnem dvodnevnem tekmovanju.

Med tekmovanjem bodo serviserji prikazali svoje znanje in spretnosti pri menjavi in popravilih avtomobilskih stekel, obvladovanje novih tehnologij ter sledenje standardom kvalitete in varnosti, ki jih postavljamo v skupini Belron®. Preizkusili se bodo v vseh vidikih svoje storitve, vključno z etiko do svojih strank in opravljanja dela.

Z avtomobili bodo delali, kot da so avtomobili njihovih strank, mednarodna skupina sodnikov pa bo spremljala vsak njihov korak. Zmagovalec bo prejel denarno nagrado v višini letne plače.

Slovenski predstavnik na letošnjem tekmovanju bo Zdenko Šinkec iz Carglassove poslovalnice v Ljubljani. Na novembrskem narodnem tekmovanju v Celju je tesno zmagal v konkurenci treh finalistov, ki so v zadnjih dveh letih pri svojem delu pokazali največ.

“Po zmagi na državnem tekmovanju je bilo kar čustveno. Na tekmovanju sem želel predvsem dokazati, da sem še vedno sposoben biti med najboljšimi serviserji v podjetju.”

Priprave kot v športu

Kot v športu, so tudi tukaj ključne priprave. Vsak serviser ima svojega trenerja, s katerim je v zadnjih tednih intenzivno vadil tehnične elemente vsakega dela tekmovanja. Kot za vsakega uspešnega športnika, je tudi zanje pomembna pozitivna miselnost in ohranjanje zbranosti v ključnih trenutkih v času priprav ter seveda med samim tekmovanjem.

“Na tekmovanje se pripravljava skupaj s tehničnim vodjo. Skupaj znova in znova ponavljava vse postopke z namenom odprave prav vseh napak, ki bi se lahko pojavile med delom”, je še dodal Zdenko.

“Driving Change” – konferenca in predstavitev

Ob tekmovanju bo potekala predstavitev najnovejših tehnologij na področju popravil in menjav avtostekel, vodilni strokovnjaki pa se bodo v okviru konference Driving Change pogovarjali in predavali o prihodnosti na področju mobilnosti. Ponudili bodo vpogled v izzive, ki jih prinašajo spremembe v avtomobilistični industriji ter kaj mora ta storiti, da bo ostala v koraku s časom.


Več informacij o dogodku najdete na:

http://www.belron.com/ourevents/bestofbelron in

https://www.youtube.com/watch?time_continue=9&v=sc_m4Zx9ZYo

Predstavitev Zdenko Šinkec:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=FA5TYwwXa5o