Gorenjska
441 ogledov

V novo študijsko leto s tisoč študenti

Fakulteta za organizacijske vede
1/2
Fakulteta za organizacijske vede
Na Fakulteti za organizacijske vede v Kranju, edini javni fakulteti v Kranju, je danes, 3. oktobra, že steklo resno študijsko delo. Vpisanih imajo natančno tisoč študentov, od teh je 415 študentov novincev. Takoimenovani uvajalni dan za bruce in brucke so namreč izvedli že v petek, 30. septembra.

Kot nam je pojasnila prodekanica za izobraževalno dejavnost red. prof. dr. Polona Šprajc, imajo na FOV Kranj v prvi letnik vpisanih 328 rednih in 87 izrednih študentov, t. i. novincev. V splošnem je bilo med študenti največ zanimanja in tudi vpisa na študijskih programih Organizacija in management informacijskih sistemov in Organizacija in management kadrovskih in izobraževalnih sistemov.

Omejitev študijskega programa so imeli na 2. stopnji študija študijskega programa Management v zdravstvu in socialnem varstvu. Na izrednem študiju pa je največ zanimanja in vpisa na študijskem programu Management v športu.

Fakulteta za organizacijske vede | Avtor: Fakulteta za organizacijske vede Fakulteta za organizacijske vede

V letošnjem študijskem letu je sicer na Fakulteti za organizacijske vede Kranj, ki sodi pod okrilje Univerze v Mariboru, na dodiplomskem študiju v prvi letnik redno vpisanih 240 študentov, na magistrskem pa 88. Za izredni študij se je odločilo 87 študentov: od teh 49 na dodiplomskem, 33 na magistrskem in pet na doktorskem študiju.

Na vprašanje o tujih študentih, pa je dr. Polona Šprajc odgovorila, da imajo v prvem letniku, se pravi novincev, 47 tujih študentov, eden od njih je iz Ukrajine.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.