Gorenjska
4464 ogledov

V občino po novem drugje

Mestna občina Kranj ima nov glavni vhod.

V stavbi na Slovenskem trgu 1 v Kranju imata poslovne prostore dva velika uporabnika, Mestna občina Kranj s Skupno občinsko upravo občin Gorenjske in Upravna Enota Kranj. Poleg tega imajo v stavbi sedež še državne inšpekcijske službe, Fundacija Vincenca Drakslerja, energetska svetovalna pisarna in pisarna državnega svetnika. Zadnja leta se močno povečuje obseg poslovanja s strankami na upravni enoti, kar je še posebej prišlo do izraza z ukrepi za zaščito pred prenosom koronavirusa in posledično čakanjem strank upravne enote pred glavnim vhodom v stavbo. Ob tem pa številni še vedno zamenjujejo pristojnosti, ki jih imata MOK in UE.

Na MOK so tako poiskali rešitev, da razbremenijo glavni vhod ter za stranke in obiskovalce občine uredijo nov  vhod neposredno na severnem delu stavbe z dostopom s parkirišča Brioni. »V novem traktu ima prostore Mestna občina Kranj, v starem delu pa Upravna enota Kranj. Celotna stavba je sicer v lasti mestne občine. Manjšina, ki želi imeti kontakt z uradniki občine, je tako morala pred dosedanjim glavnim vhodom čakati v vrsti s tistimi, ki so prišli na opravke na upravno enoto. Prav zato smo se odločili, da za stranke Mestne občine Kranj premaknemo vhod na severni del,« je ob odprtju novega vhoda povedal kranjski župan Matjaž Rakovec in dodal: »Tukaj dejansko ni gneče, direktno lahko pridejo v naše prostore do naše sprejemne pisarne, poleg tega pa je parkirišče takoj zraven vhoda. Torej, kot rečeno, stranke, ki potrebujejo storitve občine, sedaj ne potrebujejo več čakati v vrsti, ob tem pa ljudi želimo tudi izobraziti, da je razlika med upravno enoto, kjer izdajajo dokumente, dovolilnice za delo in podobno, ter Mestno občino Kranj. V notranjosti sta občina in upravna enota po novem tudi razdeljena z drsnimi vrati. Prepričan sem torej, da ne bo večjih težav, predvsem pa delamo za naše stranke, da jim nudimo maksimalno dober servis s čim manj čakanja.«

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice