Gorenjska
718 ogledov

V petih mesecih celovita prenova regionalke

Delo na cesti Žurnal24 Fotografija je simbolična.
Jutri, v ponedeljek, 15. marca, bo podjetje CVP, gradbeništvo in storitve, iz Ljubljane začelo celovito preurejati približno trikilometrski odsek državne ceste Škofja Loka–Jeprca skozi naselje Godešič.

Z Občine Škofja Loka so sporočili, da bo zaradi gradbenih del na cesti med Škofjo Loko in Jeprco v prihodnje več delnih zapor z izmeničnim enosmernim prometom v skupno kar 22 fazah. Dela bodo predvidoma trajala vse do septembra.

V tem obdobju bodo na približno treh kilometrih ceste zamenjali voziščne konstrukcije, sprememenili bodo prečni prerez ceste z izgradnjo elementov za umirjanje prometa, na obeh straneh ceste bodo uredili površine za pešce in kolesarje, korigirali bodo avtobusna postajališča, semaforizirali križišča ter uredili odvodnjavanje in cestno razsvetljavo.

Investitor del je Direkcija RS za infrastrukturo, soinvestitor pa Občina Škofja Loka. Pogodbena vrednost del med direkcijo in gradbenim podjetjem CVP je 1,07 milijona evrov z DDV.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.