Gorenjska
3344 ogledov

V Planici 16 plačilnih nalogov

Planica 2020 Epa
Med svetovnim prvenstvom v smučarskih poletih v Planici je bila aktivna tudi policija, ki je med drugim poostreno nadzirala tudi spoštovanje ukrepov s področja preprečevanja širjenja koronoavirusa. Od petka do vključno nedelje so policisti izdali 16 plačilnih nalogov.

Kot je danes sporočil mag. Bojan Kos, predstavnik za odnose z javnostjo na  Policijski upravi Kranj, so policisti med svetovnim prvenstvom v Planici obravnavali štiri kršitve prometnih pravil in eno kršitev javnega reda, zaradi neupoštevanja odlokov za preprečevanje širjenja koronavirusa pa so izrekli 57 opozoril in izdali še 16 plačilnih nalogov.

Ker so iz PU Kranj navedli, da so policisti poostreno nadzirali tudi prehajanje med občinami ob odprtju smučišč in tudi v tem segmentu ugotovili posamezne kršitve, nas je zanimalo, koliko je bilo teh kršitev zaradi odprtja smučišča na Krvavcu.

Na naše vprašanje, koliko kršitev prehanjanja občinske meje so odkrili in koliko plačilnih nalogov so izdali v soboto in nedeljo v Cerkljah na Gorenjskem, saj si je verjetno še kdo drug zaželel smučati na Krvavcu, ne le domačini, je mag. Bojan Kos odgovoril, da statistike ne vodijo na tak način, da bi nam lahko posredovali ukrepe na mikrolokaciji.
Kot je pojasnil, so vsi gorenjski policisti na območju celotne Policijske uprave Kranj v soboto izrekli 49 opozoril, uvedenih je bilo devet prekrškovnih postopkov. V nedeljo pa so policisti na Gorenjskem izrekli 12 opozoril in uvedli 12 prekrškovnih postopkov.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.