Gorenjska
1542 ogledov

V požaru sta se nadihala dima

Kranj, požar, Vodopivčeva ulica, gasilci PGD Kranj-Primskovo
Sinoči je v hiši na Vodopivčevi ulici v starem mestnem jedru Kranja prišlo do požara.

S Policijske uprave Kranj in tudi na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje navajajo, da so bili pristojni o požaru v stanovanjskem objektu obveščeni ob 22.40. Požar so pogasili poklicni gasilci GARS Kranj in kot so nam pojasnili, tudi deveterica prostovoljnh gasilcev PGD Kranj - Primskovo.  V nadaljevanju so še prezračili prostore in jih pregledali s termovizijsko kamero. En prostor v hiši je pogorel.

Reševalci Nujne medicinske pomoči Kranj so na kraju oskrbeli dva človeka, 43-letnega moškega in 79-letno žensko, ki sta se nadihala dima, nato so ju prepeljali v UKC Ljubljana.

Policisti so kraj zavarovali in še opravljajo ogled, so danes dopoldne pojasnili s Policijske uprave Kranj. Vzrok požara in materialna škoda še nista znana. Po zaključenem ogledu in zbranih obvestilih pa bodo policisti o ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Poškodoval se je pri sestopu z Jošta

Včeraj okoli 15.30 je pri sestopu z Jošta padel 36-letni pohodnik in si poškodoval nogo. Gorski reševalci GRS Kranj in gasilci GARS Kranj so ga oskrbeli ter prenesli do reševalnega vozila Nujne medicinske pomoči Kranj. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v zdravstveno ustanovo. S PU Kranj so sporočili, da so "policisti dogodek ustrezno zadokumenirali".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.