Gorenjska
1321 ogledov

V požaru v Pevnem večja škoda

Požar, stanovanjska hiša, požarišče, PGD Stara Loka Pogorelo ostrešje, 12. marec 2023.
Včeraj okoli pol sedmih zvečer je zagorelo ostrešje stanovanjske hiše v vasi Pevno v občini Škofja Loka. V požaru, kot danes poročajo s Policijske uprave Kranj, na srečo ni bil nihče poškodovan, nastala pa je večja materialna škoda.

Požar so pogasili gasilci PGD Stara Loka, Škofja Loka, Trata, Virmaše - Sv. Duh in GARS Kranj.
Starološki gasilci so čez noč zaradi možnosti ponovnega vžiga preverjali objekt, danes pa zaradi napovedanega dežja nadaljujejo z intervencijo, ko bodo s folijo prekrili streho.
Policisti so zavarovali kraj in opravljajo ogled, okoliščine požara še niso znane. Policisti o požaru zbirajo obvestila in bodo o vseh ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Dan prej, v soboto, 11. marca, okoli 8.30 je zaradi napake na električni napeljavi zagorelo v rastlinjaku v vasi Vešer v občini Škofja Loka. Ogenj so pogasili gasilci PGD Škofja Loka in PGD Stara Loka. Policisti so kraj zavarovali, opravili ogled in ocenili, da znaša škoda do 10 tisoč evrov. Tudi o tem požaru policisti še zbirajo obvestila, o vsem pa bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prehiter 73-letnik

Škofjeloški policisti so včeraj, v nedeljo, 12. marca, okoli 13.30 obravnavali 73-letnega kolesarja, ki je padel in se telesno poškodoval med vožnjo po klancu navzdol na cesti Lučine-Gorenja vas. Okoliščine kažejo na neprilagojeno hitrost. Z  reševalnim  vozilom so ga prepeljali v zdravstveno ustanovo, policisti pa proti njemu vodijo prekrškovni postopek.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.