Gorenjska
43 ogledov

V Radovljici opozarjajo na prevarante pri nudenju pomoči

Upokojenec ostareli starejši Profimedia
V radovljiški občini ponovno opozarjajo pred prevaranti, ki od - zlati - starejših ali lahkovernih izvabljajo denar pod pretvezo pomoči v času virusa. Obenem vse usmerjajo na za to organizirano obliko pomoči.

V občini Radovljica zaznavajo zlorabe pri nudenju pomoči v času virusa in ponovno opozarjajo, da zalsti starejši ne nasedajo morebitnim lažnim prostovoljcem oziroma aktivistom dobrodelnih organizacij. Pri tem se prevaranti predstavljajo kot prostovoljci, ki bi morda uredili nakupe in podobno. Zato na občini Radovljica ponovno prosijo za previdnost zlasti pri tistih, ki omenjajo denar oziroma vključujejo v svojo "pomoč" denarne zadeve. V občini je na voljo telefonska številka 04 537 23 39, ki je edina prava za klice v zvezi s pomočjo, ki jo kdo potrebuje. Potem aktivirajo predstavnike Rdečega križa, ki pa imajo vsi tudi posebne izkaznice s katerimi se pomoči potrebnim predstavijo.

V Radovljici pa so zaznali tudi potrebe ljudi v različnih stiskah, ker različne omejitve še kako vplivajo tudi na človeško psiho. Zato so v delovnem času enote centra za socialno delo vzpostavili stike na številki  065 557 901 za tiste, ki potrebujejo pogovor, nasvet in so se znašli v stiski. Sicer pa so tudi v Kranju ob številnih prostovoljcih že ob začetku krize zaznali tudi možne nevarnosti zlorab in so tudi vse opremili z ustreznimi izkaznicami in tudi kontaktnimi podatki.

Komentarjev 1
  • Avatar praufo
    praufo 19:54 25.april 2020.

    hmm, nekaj znana faca na začetku članka ... le kdo bi to bil, da ni slučajno anglež