Gorenjska
537 ogledov

V SB Jesenice nobenega bolnika s covidom

covid-19 bolnišnica Jesenice bolniki epidemija Profimedia Posneto 19. novembra 2021 v SB Jesenice.
V Univerzitetni kliniki Golnik na današnji dan zdravijo 12 bolnikov, ki imajo vodilno diagnozo covid-19, od teh so trije na intenzivni negi, medtem ko v Splošni bolnišnici Jesenice ne zdravijo več nikogar, ki je zbolel za covidom. Kot je razvidno iz Sledilnika covid-19, so včeraj, v ponedeljek, 14. marca 2022, odpustili zadnjih pet bolnikov.

Iz Splošne bolnišnice Jesenice so nam danes pojasnili, da bodo v prihodnje bolnike, ki jih bodo v njihovem urgentnem centru obravnavali zaradi težav, povezanih s covidom, in bodo potrebovali hospitalizacijo, premestili bodisi na UK Golnik bodisi v UKC Ljubljana.

Bolniki, ki so pri nas obravnavani zaradi drugih težav in so covid pozitivni (asimptomatski), pa ostajajo na zdravljenju pri nas in so nameščeni v izolacijo (kohortna izolacija na oddelkih), so še pojasnili iz SB Jesenice.

Spet skokovito naraščanje okužb v Kranju

Podobno kot drugod po Sloveniji pa v teh dneh narašča število okuženih s covidom. V Mestni občini Kranj je vseh aktivno okuženih s covidom 632 prebivalcev, samo včeraj, 14. marca, je bilo na testiranju za covid-19 potrjenih kar 115 Kranjčank in Kranjčanov, je razvidno s spletne strani Sledilnika covid-19.

Gre za najvišje število na novo okuženih s covidom po 15. februarju letos v največji gorenjski občini. In za kar 47-odstotni tedenski prirast. Pred natančno mesecem dni, naj spomnimo, je bilo na novo potrjeno 123 aktivno okuženih prebivalcev Kranja, skupaj pa jih je bilo tedaj aktivno okuženih 2792.

Na Gorenjskem med občinami izstopa tudi Škofja Loka: včeraj so, kot objavlja Sledilnik covid-19, potrdili 60 novih okužb s covidom, skupaj je aktivno okuženih 330 občanov.
Več kot 40-odstotni tedenski prirast beležijo tudi v Tržiču: tam so včeraj potrdili 24 okužb, skupaj je aktivno okuženih 128 občanov. Pričakovano je na Gorenjskem občina z najmanj okuženimi Jezersko, in sicer ima štiri aktivno okužene, od teh so včeraj okužbo na novo potrdili pri dveh občanih.

 

Komentarjev 1
  • Pišmevuh 18:21 15.marec 2022.

    Da vas ne bojo zaprli. Bolnica poka po šivih, tak je treba rečt. Bergamo.