Gorenjska
120 ogledov

V Šenčurju si želijo svoj dom

Starejši zakonski par starejša zakonca arhiv Žurnal24
V Šenčurju blizu vrtca, šole in športnega parka že osem let načrtujejo gradnjo doma za starejše. V teh dneh intenzivno pripravljajo prijavo na razpis ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti za pridobitev koncesije za opravljanje institucionalnega varstva v domovih za starejše. Rok je namreč 1. oktober.

Na razpis za koncesijo se bo dejansko prijavil investitor, to je družba Comett domovi iz Ljubljane. Ta družba bo nato dom za starejše, ki bo imel od 150 do 160 mest, tudi zgradila in upravljala, je pojasnil Anže Kavčič, svetovalec za premoženjsko pravne zadeve na občini Šenčur.

Najprej zemljišče

Osnovno za kandidaturo na razpisu pa je lastništvo zemljišča, na katerem bo stal dom za starejše, oziroma podeljena stavbna pravica. Občina Šenčur pogodb o odkupu z lastniki zemljišč še ni podpisala, saj je pred samim odkupom potrebna parcelacija. Zdaj bo najprej, kot pravijo na občini, podpisana pogodba o stavbni pravici, s tem pa bo investitor pridobil pravico graditi na teh zemljiščih. Od več lastnikov zemljišč bo občina kupila približno 9500 kvadratnih metrov zemljišč in za to namenila dobrih 650 tisoč evrov.

Avstrijci bodo pomagali

Matjaž Čampa, direktor podjetja Comett domovi, je potrdil, da se resno pripravljajo prijavo na razpis, vendar morajo poprej v Šenčurju zemljiško urediti stvari. Sama naložba v dom starejših v Šenčurju je ocenjena na osem do devet milijonov evrov. Denar bodo, kot je napovedal Matjaž Čampa, zagotovili sami v Comettu, pomagalo pa jim bo tudi partnersko podjetje iz Avstrije. 

Podjetja v skupini Comett iz Ljubljane so zasebne družbe, organizirane kot d.o.o. in zavod. Comett oskrba tako denimo izvaja pomoč in nego na domu v občinah Medvode, Vodice, Moravče in Domžale, Comett domovi pa upravlja domova v Rogaški Slatini in Kranjski Gori.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.