Gorenjska
4016 ogledov

V Šenčurju stekla gradnja doma za starejše občane

Občina Šenčur
Po več kot 20 letih se uresničuje želja Šenčurjanov po domu starostnikov. Gradnja doma za 157 stanovalcev je stekla šele pred kratkim in dom stanovalcev ne bo mogel sprejeti s koncem leta, kot je bilo predvideno s koncesijo, zato bo investitor zaprosil za odlog.

Direktor podjetja Curatum Housing, ki se pod okriljem avstrijske skupine AHA Gruppe ukvarja z gradnjo, nakupom in upravljanjem domov za starejše občane, Miha Mihalj je za STA pojasnil, da so pred kratkim zaključili izkop za klet novega doma, z deli pa intenzivno nadaljujejo. Vendar zaradi nepredvidljivih okoliščin ne more napovedati, kdaj bo investicija, ki je bila ocenjena na okoli 10 milijonov evrov, končana. „Dom bomo skušali čim prej končati. Jasno pa je, da dejavnosti v domu ne bomo mogli začeti izvajati konec tega leta. Glede na vse dolgotrajne postopke roka iz koncesije ne bomo uspeli ujeti, zato bomo prosili za odlog začetka izvajanja koncesije in skušali dom čim prej zgraditi,“ je izpostavil Mihalj. Kot je pojasnil, je največ časa vzel sprejem občinskega prostorskega načrta, čemur je potem sledila pridobitev dokumentacije.

Šenčurski župan Ciril Kozjek je vesel, da bodo po 20 letih prizadevanj tudi v njihovi občini končno dobili dom za starejše, da bodo lahko Šenčurjani tudi v tretjem življenjskem obdobju ostali v domačem kraju. Pred kratkim so sicer v Šenčurju slovesno odprli rekonstruirano Blagnetovo hišo in medgeneracijski center, ki ju sedaj želijo napolniti z različnimi vsebinami.

Do konca prihodnjega leta pa bi morala steči dejavnost v novem domu v Škofji Loki, a bo tudi ta rok težko uloviti. „Trenutno z občino usklajujejo program komunalnega opremljanja za širše območje podrobnega prostorskega načrta, v katerega spada tudi dom, in ko bomo to dorekli, bomo lahko vložili dokumentacijo za pridobitev gradbenega dovoljenja,“ je povedal Mihalj. Ta računa, da bo to v začetku prihodnjega leta. Nov dom v Škofji Loki, ki naj bi stal približno 10 milijonov evrov, bo lahko sprejel 156 oskrbovancev in bo tako kot dom v Šenčurju zasnovan v obliki gospodinjskih enot. Sobe bodo v obeh domovih večinoma enoposteljne, saj je po njih največje povpraševanje, je pojasnil Mihalj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.