Gorenjska
4814 ogledov

V Škofji Loki pozivajo k solidarnosti in pomoči

Ukrajina, ljudje v zakloniščih Epa V zakloniščih, v negotovosti, kaj bo ...
"Ukrajina se je znašla sredi krute in neusmiljene vojne. Številni begunci že zapuščajo nevarna vojna območja. Pričakujemo lahko še večjo evakuacijo žensk in otrok v bližnje države. Naše partnersko douzelaško mesto Siret leži čisto blizu južne ukrajinske meje in že nekaj dni sprejema begunce iz Ukrajine. Najbolj učinkovita je prav takojšnja, neposredna pomoč na terenu samem. Zato je predsedstvo združenja Douzelage sprožilo akcijo zbiranja pomoči za ukrajinske begunce, ki se bodo zatekli v Siret".

S takim sporočilom se je danes, 28. februarja, na javnost obrnil Tine Radinja, župan Občine Škofja Loka.

Pomoč lahko nakažete na naslov in račun dobrodelne pravoslavne organizacije v romunskem mestu Siret, ki zbira in deli pomoč beguncem:

Asociatia Ortodoxa Sfintii Imparati Constantin si Elena
Account: RO57 RNCB 0241 1502 9941 0001
CIF (financial number): 36076077
Representative: Gabriela Lazarescu
SWIFT: RNCBROBU

Vzpostavili bi radi direktno pomoč za otroke z rakom

Ob pretresljivih podobah in poročilih o težkih razmerah zdravljenja otrok z rakom v kleteh ukrajinskih bolnišnic so se tudi v slovenskih Rotary in Lions klubih odločili, da otrokom v Ukrajini pomagajo po najboljših močeh.

V sodelovanju z ukrajinskim veleposlaništvom in njihovim konzulom v Sloveniji tako že zbirajo donacije zdravil, sanitetnega materiala, hrane in druge pomoči s seznama, ki ga je objavilo Veleposlaništvo Ukrajine (z izjemo vzmetnic, zložljivih postelj in drugih večjih in težjih predmetov, saj trenutno nimajo na voljo kapacitet za shranjevanje in prevoz).

Trenutno so vzpostavljena tri zbirna mesta:
1. Trgovina Čarman Šport, Kidričeva 69, Škofja Loka, od 10-17 ure;
2. Na sedežu Inštituta Zlata Pentljica, Dražgoška 14, Ljubljana, po predhodnem telefonskem dogovoru (040398530);
3. Frizerski studio 3ka, Ljubljanska C. 90, po predhodnem dogovoru (031627623).

Navedli so še, da si zdaj še prizadevajo vzpostaviti direktno pomoč za otroke z rakom.

Pripravljajo zmogljivosti

"Sicer pa tudi v Škofji Loki pripravljamo zmogljivosti, da bomo, ko bo potrebno, znali in zmogli pomagati," je zapisal župan Radinja in se že vnaprej zahvalil občanom in občankam za solidarnost z begunci.


 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.