Gorenjska
32641 ogledov

Silovito je počilo: V trčenju huje poškodovana motorist in sopotnica

Prometna nesreča, Poljanska dolina, izsiljevanje, hude poškodbe, motor, motorist PU Kranj Fotografija je simbolična.
Danes popoldne malo pred 15. uro se je v naselju Fužina, občina Gorenja vas - Poljane, v Poljanski dolini zgodila prometna nesreča, v kateri sta se huje poškodovala motorist in njegova sopotnica na motorju.

S Policijske uprave Kranj so v zvezi z nesrečo oziroma hujšim trčenjem med motoristom s potnico in osebnim vozilom sporočili, da vse okoliščine kažejo, da je kriva voznica osebnega vozila, ker je izsiljevala prednost.

"Motorista je v zdravstveno ustanovo prepeljal helikopter Slovenske vojske, potnico na motorju pa reševalno vozilo. Po podatkih policije sta oba huje poškodovana. Vsi udeleženci so slovenski državljani. Postopek se poteka. Na kraju nesreče so še vedno policisti, ki izvajajo se zaključne aktivnosti pred popolno sprostitvijo prometa," je malo po 18. uri sporočil mag. Bojan Kos, predstavnik za stike z javnostmi na PU Kranj.

Ob tej nesreči so s PU Kranj opozorili, da vozniki osebnih in drugih vozil pri povzročitvi nesreče motoriste največkrat spregledajo in jim izsilijo prednost. Kadar pa gre za krivdo motoristov, pa je razlog največkrat v neprilagojeni hitrosti in nepravilni strani vožnje.
Motoristov in tudi kolesarjev bo v prometu vedno več, povečalo pa se bo tudi tveganje za nesreče z njihovo udeležbo. Upoštevajmo, da gre za zelo ranljivo skupino udeležencev, ki je ne varuje "kletka" avtomobila. Pozivamo k previdnosti, so sporočili s PU Kranj.

Komentarjev 5
  • munja 09:31 05.maj 2022.

    Visok ego pri nekaterih voznikih na cesti ne pozna meja.

  • srecnii 23:25 04.maj 2022.

    Eni sploh ne gledajo v ogledala, sedijo za volanom in si mislijo samo jaz sem in jaz pomemben. Motoristi pa večina jih po omejitvah ne vozi.

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 20:07 04.maj 2022.

    Kultura slovencev v cestnem prometu je na tako nizkem niviju, da bi si kupila helikopter, če bi imela več denarja. od avtomobilistov, motoristev in kolesarjev, vsak ga po svoje bikasamo na cesti in po tem kar človek dnevno videva je ...prikaži več še čudno, da ni še več mrtvih.