Gorenjska
1626 ogledov

V trčenju v Kranju dva poškodovana

razno 24.04.12. kres, ogenj, kresovanje, foto: shutterstock Shutterstock Kdor je nameraval organizirati kresovanje, bi moral že imeti dovoljenje upravne enote.
Gorenjski policisti so včeraj obravnavali sedem prometnih nesreč, v eni od njih, v Kranju na Kidričevi cesti, sta se lažje poškodovala dva udeleženca. Pestro je bilo včeraj tudi pri kriminaliteti, saj so obravnavali tatvino, vlom, nasilje v družini in povzročitev telesnih poškodb.

Na kranjski obvoznici na Kidričevi cesti sta včeraj ob 9.20 trčila dva osebna avtomobila. Voznik je zapeljal na nasprotno smerno vozišče in povzročil prometno nesrečo. Dva človeka sta se v nesreči po podatkih policije lažje poškodovala. Proti povzročitelju nesreče poteka prekrškovni postopek, so danes sporočili s Policijske uprave Kranj.

Tatvina, vlom, pretep

Na Prešernovi ulici v Kranju je bilo odtujeno kolo. V okolici Kranja pa so neznanci vlomili v skladišče in odtujili orodje.

Na Jesenicah so se stepli moški. Dva naj bi bila udarila enega tako močno, da ima ta poškodovano roko. Enega osumljenca so policisti po dejanju izsledili in v zadevi vodijo postopek ter zbirajo obvestila.

Prav tako na Jesenicah so policisti včeraj obravnavali prijavo zbiranja prostovoljnih prispevkov pred trgovinami. Prijave so jeseniški policisti obravnavali tudi že v ponedeljek, in sicer na Stari Savi in Spodnjem Plavžu. "Pozivamo k previdnosti pri izročanju prispevkov. Nabiralec mora imeti ustrezno dovoljenje. Goljufi so običajno tujci," so opozorili s Policijske uprave Kranj.

Skupaj lahko kresuje največ 10 ljudi

S PU Kranj so pred prazničnim koncem tedna pozvali k varni vožnji v prometu, vožnji brez alkohola in veliki previdnosti v gorah, dali pa so tudi navodila glede praznovanja delavskega praznika. "Kdor je imel namero organizirati kresovanje, bi sedaj že moral  imeti dovoljenje pristojne upravne enote, pri čemer je možna udeležba do največ 10 ljudi. Pozivamo še k izvajanju samozaščitnih ukrepov tako doma kot na javnih krajih ter skrbi za zdravje in lastnino."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.