Gorenjska
465 ogledov

V treh požarih goreli avti

Goreči avto gori Fotografija je simbolična.
Včeraj, v nedeljo, so gasilci na območju občine Šenčur imeli dve intervenciji: prvo že ob 4. uri zjutraj v Trbojah, kjer sta gorela dva avta, in pozno popoldne, okoli 18. ure v Srednji vasi, kjer je prav tako gorel avto.

V Trbojah je požar na avtih izbruhnil, kot smo že poročali, na parkirišču pred stanovanjsko hišo. Pogasili so ga gasilci GARS Kranj, PGD Trboje in Šenčur, ki so tudi opravili pregled in meritve prisotnosti nevarnih plinov v stanovanjski hiši ter okolico pregledali s termovizijsko kamero. Kranjski policisti so ugotovili, da je prišlo do samovžiga, za Žurnal24 pa so pojasnili, da avta nista bila električna.

V Srednji vasi pri Šenčurju je v požaru zgorel osebni avto, ki je bil parkiran pod nadstreškom. Policisti so danes sporočili, da je zagorel zaradi kratkega stika na električni napeljavi. Avto je uničen, poškodovan je tudi nadstrešek. Požar so pogasili gasilci PGD Srednja vas, Šenčur in GARS Kranj, prav tako so odklopili akumulator, očistili iztekle motorne tekočine vozila, vozilo so dodatno ohladili, okolico pa so pregledali s termovizijsko kamero. Materialna škoda po
nestrokovni oceni znaša okoli 10.000 evrov.

Sredi dne, malo pred 13. uro, je v nedeljo na parkirišču blizu Borovške ceste v Kranjski Gori zagorelo kombinirano tovorno vozilo. Požar so pogasili gasilci PGD Kranjska Gora, Podkoren in GARS Jesenice. Kranjskogorski policisti so ugotovili, da je prišlo do samovžiga. Materialna škoda po nestrokovni oceni znaša okoli 8000 evrov. Policisti bodo, tudi ta dogodek, kot navajajo s Policijske uprave Kranj, ustrezno zadokumentirali.

Ker bodo danes in v prihodnjih dneh temperature zelo visoke, morda ni odveč dodatna previdnost. Vsekakor je treba paziti, da pregretih vozilih ne puščamo otrok. Prav tako tudi ne domačih živali in tudi ne predmetov, ki bi lahko povzročili požar.

"Ujeli" šest pijanih

Gorenjski policisti so v noči s sobote na nedeljo poostreno nadzirali psihofizično stanje voznikov v prometu. Voznikom je so odredili 164 preizkusov alkoholiziranosti. Štirje vozniki so vozili pod vplivom alkohola do 0,52 mg/l in eden nad 0,52
mg/l. Kaznovali so sedem prehitrih voznikov, dvema pa so zasegli avto, ker sta vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

V nedeljo so gorenjski policisti izvedli še helikopterski nadzor prometa poudarkom na ugotavljanju prekrškov voznikov enoslednih motornih vozil, kolesarjev, e-skirojev in podobno. Še posebej so bili pozorni na cesti Preddvor–Spodnje Jezersko in Lesce–Bled–Bohinjska Bela. Kontrolirali so 27 voznikov enoslednih motornih vozil, 46 voznikom so odredili preizkus alkoholiziranosti. Eden je bil pod vplivom alkohola do 0,52 mg/l, pri devetih voznikih so policisti ugotovili, da so prekoračili najvišje dovoljene hitrosti, eden je vozil brez čelade in trije niso upoštevali prometne signalizacije.

"S tovrstnimi oblikami nadzora bomo nadaljevali tudi v prihodnje, saj želimo doseči, da bi vsak voznik začutil odgovornost in začel spoštovati prometna pravila. Želimo si boljšo prometno varnost in manj prometnih nesreč," so v sporočilu za javnost napisali s Policijske uprave Kranj.

Reševali dva tujca

V nedeljo zvečer je policijski helikopter skupaj z ekipo nujne medicinske pomoči z Brnika na pomoč hitel še 39-letnemu Nizozemcu, ki se je okoli 19. ure poškodoval na poti med Kočo pri Triglavskih jezerih in Komarčo. Posredovali so reševalci GRS Bohinj, na kraju pa ga je oskrbela dežurna ekipa GRS z Brnika. Skupaj so ga nato odpeljali v Splošno bolnišnico Jesenice.

Še prej, malo pred 12. uro, pa je prav tako tujega državljana obšla slabost na poti proti Martuljškim slapovom v občini Kranjska Gora. Gorski reševalci GRS Kranjska Gora so ga oskrbeli na kraju in ga prepeljali do mesta, kjer ga je v nadaljnjo oskrbo prevzela dežurna ekipa GRS Brnik. V UKC Ljubljana ga je nato prepeljal helikopter Slovenske policije skupaj z dežurno ekipo GRS Brnik.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 1
  • rd2dmk2 06:09 11.julij 2023.

    ja notujci so odkrili novo zvrst turizma, helikopterski ogled slovenije. z balonom je preklet drago, pa hajd gremo mal v hrib in potemnas obide slabost.. in ko boste domačini iskal zdravnika in čakali v vrsti na urgenci se spomnite , ...prikaži več kako se pride hitro na red, ne se zapeljat v bolnico, rajš vnaravo pa kliči 112. ne bo treba še za parkirnino plačat pred UKC. jesen na bicikle -- pa terjat da se tole reševanje enkrat za vselej začne zaračunavat.