Gorenjska
5233 ogledov

V Tržiču hkrati dve pomembni milijonski naložbi

Pogodba v Tržiču Občina Tržič
V Tržiču so v minulih dneh podpisali kar dve pomembni pogodbi, prvo za krvavo potrebni prizidek k zdravstvenemu domu, drugo pa za vzpostavitev podjetniškega inkubatorja.

Župan Peter Miklič je pred dnevi podpisal pogodbo za gradnjo prizidka k Zdravstvenemu domu Tržič z izbranim podjetjem Kovinar – gradnje ST. Vrednost gradbene pogodbe z DDV je skoraj dva milijona evrov. Rok za dokončanje del je 12 mesecev po uvedbi v delo.

"Situacijo moramo gledati s pozitivne, optimistične strani. Vložek v zdravstveni dom je potreben, krepiti je potrbno zdravstvo na primarni ravni. Upam, da bomo proizidek zgradili v začrtanih rokih in čez dobro leto prerezali trak," je podpis pospremil tržiški župan Miklič.

Prisotne je pozdravil tudi direktor Zdravstvenega doma Tržič Iztok Tomazin. Poudaril je zadovoljstvo nad začetkom gradnje, saj se soočajo s hudo prostorsko stisko. Direktor podjetja Kovinar - gradnje ST Jernej Mrak pa je obljubil trud za to, da bi bila gradnja čim manj moteča za osebje in paciente v zdravstvenem domu. 

Po nagovorih sta župan občine Tržič Peter Miklič in direktor podjetja Kovinar – gradnje ST Jernej Mrak podpisala gradbeno pogodbo, nato pa sta župan Peter Miklič kot predstavnik Občine Tržič in direktorica podjetja Dompan Saša Krč podpisala še pogodbo o nadzoru gradnje.

Sredstva za gradnjo bodo črpana iz državnega proračuna v višini 1,2 milijona evrov, 400 tisoč evrov bo prispevalo Osnovno zdravstvo Gorenjske, ostali del bo pokrila Občina Tržič. V pogodbo ni vključena IT oprema, prav tako ne medicinska in pohištvena oprema.

V prizidku bodo v pritličju uredili prostor za fizioterapijo, skladišče, predavalnica, čakalnica in skupni prostori, v nadstropju pa pet referenčnih ambulant, pisarne, EKG, otroška zobna ordinacija in tako kot v pritličju skupni prostori.

Inkubator za sveže podjetne ideje

To pa ni bila edina pogodba, ki jo je župan Peter Miklič podpisal s podjetjem Kovinar – Gradnje ST. Isto podjetje bo namreč gradilo tudi Podjetniški inkubator v Tržiču. Ta se bo nahajal v degradiranem območju BPT-ja, kar je eden izmed korakov za oživitev tega predela Tržiča.

Pogodba v Tržiču | Avtor: Občina Tržič Občina Tržič
Vrednost podpisane pogodbe je približno 1,1 milijona evrov (brez DDV), v pogodbo pa ni vključena pohištvena in tehnološka oprema. Za celoten projekt vzpostavitve Podjetniškega inkubatorja Tržič je občina na podlagi javnega razpisa Ministrstva za kohezijo in regionalni razvoj upravičena do največ 1.078.354,91 evrov oziroma do največ 100 odstotkov. 

V prostorih stavbe Podjetniškega inkubatorja bodo "Maker space" oziroma izdelovalni prostori, tehnični prostor, pisarne, sejna soba, prostor za interakcije in spremljevalni prostori. Inkubator bo dobra odskočna deska našim podjetnikom za razvijanje novih idej in projektov.

Župan je ob podpisu pogodbe izrazil zadovoljstvo, da v roku parih dni Občina podpisuje še eno pogodbo, ki bo Tržič usmerila tudi v razvoj podjetništva.

Rok za izvedbo del je kratek, izvajanje projekta Podjetniški inkubator Tržič mora biti zaključeno do 31. 10. 2024, kar je pogoj za izplačilo pridobljenih sredstev iz državnega proračuna.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.