Gorenjska
1003 ogledov

V večstanovanjskih stavbah več pomanjkljivosti požarne varnosti

V Krajevni skupnosti (KS) bratov Smuk bo ta teden v znamenju požarne varnosti. Izkušnje požara na Planini 3 pred dvema letoma so namreč pokazale, da so potrebne izboljšave.

KS bratov Smuk, Gasilsko reševalna služba Kranj, družba Domplan d.d. in Civilna zaščita Mestne občine Kranj organizirajo tečaj požarne varnosti in požarno vajo v večstanovanjskih stavbah na Planini 2. Izobraževanje za požarno varnost s poudarkom na evakuaciji v primeru požara in prikazom gašenja začetnih požarov bo potekalo v torek, 15. junija, od 17.00 dalje na košarkarskem igrišču za garažo A za bloki Tuga Vidmarja 10 in 12. Izobraževanje bo vodil Primož Jagrič, vodja gasilske preventive pri Gasilsko reševalni službi Kranj.

Požarna vaja pa bo sledila v soboto, 19. junija, med 10.00 in 11.00 z evakuacijo v večstanovanjski stavbi na naslovu Tuga Vidmarja 10 na Planini 2. Namen vaje je ozavestiti in informirati krajane, prebivalce blokovskega naselja o ravnanju v primeru požara in identificirati pomanjkljivosti požarne varnosti večstanovanjskih stavb v Mestni občini Kranj. Pred dvema letoma je namreč požar v bloku na Planini 3 uničil kar nekaj stanovanj, hkrati pa je pokazal, da so ljudje slabo obveščeni, kako postopati v primeru požara v večstanovanjskih blokih.

»Izvedba požarne vaje je skupen projekt vseh organizatorjev in rezultat tega, da nam ni vseeno za varnost naših krajanov. Že tekom priprave vaje smo identificirali več pomanjkljivosti požarne varnosti v večstanovanjskih stavbah, ki so podobne v večini blokovskih naselij v Kranju. Namen projekta in izvedba vaje je tako tudi, da se pripravi predlog izboljšav za večjo požarna varnost v naših najbolj gosto naseljenih območjih občine,« pravi predsednica KS Bratov Smuk Manja Zorko.

Komentarjev 2
  • Avatar Leon
    Leon 08:52 15.junij 2021.

    Zakaj že imamo upravnika objekta ? Seveda ,da nam pošilja položnice ,saj so nedotakljivi .

  • Ronald_Redding 11:32 14.junij 2021.

    Zaslužujem od 130 do 180 dolarjev na uro, tej službi sem se pridružil pred tremi meseci in v prvem mesecu sem prejel 27853 dolarjev od te službe in veste, sledite tej spletni strani ......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑭𝒂𝒔𝒕𝑪𝒂𝒔𝒉7.𝐜𝐨𝐦