Gorenjska
1836 ogledov

Varnostnik bo preverjal pogoj PCT

Cepljenje QR koda zeleno potrdilo Profimedia
V Zdravstvenem domu (ZD) Kranj bo od srede, 15. septembra, varnostnik preverjal pogoj PCT, in sicer na vseh vstopnih točkah, so danes sporočili iz ZD Kranj.

Za vstop v kranjski zdravstveni dom potrebujete potrdilo o cepljenju ali testiranju s QR kodo, cepilni kartonček ali zdravniško potrdilo o prebolevnosti.

Izjema so nujna stanja. Prav tako pogoj PCT ne velja za mlajše od 12 let in za spremljevalce otrok do 15 let ali odraslega, ki ni sposoben skrbeti zase. Na zdravstvenih postajah oziroma ambulantah zunaj matične stavbe in Zobne poliklinike bo pogoj PCT preverjalo medicinsko osebje.  

Kot so pojasnili iz ZD Kranj, s tem ukrepom sledijo odloku vlade, sprejetem 11. septembra 2021, ki poostren sistem PCT uvaja tudi v zdravstvu.

Pred Zdravstvenim domom Škofja Loka je varnostnik že danes na vhodu preverjal pogoj PCT. Danes in jutri bo še mogoče, da bolnik v zdravstveni dom vstopi tudi z izpolnjenim vprašalnikom o zdravstvenem stanju. V sredo, 15. septembra, pa to ne bo več mogoče, so navedli iz službe za stike z javnostjo, ki skrbi za obveščenost v ZD Kranj, Škofja Loka in Tržič. V vseh omenjenih zdravstveni domovih imajo sicer že zdaj oziroma ves čas triažo, merjenje temperature in vprašalnik.

Komentarjev 8
  • Ender3 13:16 14.september 2021.

    Varnostnik bo preverjal PCT ?, kdo bo pa preverjal nujnost in urgentnost bolnikovega stanja. Bodo zdravnika menjali varnostniki , čakam odziv sindikalista FIDESa. Saj človek ne more verjat, kaj se bodo izmislili.

  • Brian_Pittman 11:33 14.september 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali v zaključnem obdobju zelo enostavno, samo sledite navodilom na tem blogu ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • marjeta698 11:24 14.september 2021.

    ziher SULJANOVIČ ali 911 zemljaci