Gorenjska
693 ogledov

Varnostniku zagrozil: "Imam orožje!"

Zaščitna maska Profimedia
Zaradi nenošenja zaščitnih mask so včeraj, v soboto, 3. aprila, varnostniki dveh trgovin v Kranju kar dvakrat klicali na pomoč tudi policijo.

Kranjski policisti so v soboto opoldne obravnavali moškega in žensko, ker nista upoštevala opozorila varnostnika, naj si v trgovini nadeneta maski. Upoštevala nista niti policistov. S PU Kranj so danes sporočili, da so si policisti prizadevali mirno razrešiti zaplet, a da je kršiteljica začela vpiti in žaliti policiste.

Policisti zdaj oba kršitelja obravnavajo zaradi nenošenja maske, neupoštevanja ukrepov varnostnika, nenudenja podatkov ter kršitve javnega reda zaradi nedostojnega vedenja na javnem kraju in do policistov.

Grozi mu visoka kazen

V  drugem  primeru pa je moški na opozorilo varnostnika, naj si v trgovini nadene zaščitno masko, odvrnil, da ima orožje. Kršitelj se je zatem odpeljal. Policisti so ga izsledili in nato v postopku ugotovili, da je bil pod vplivom alkohola (0,44 mg/l). Zdaj ga, kot so danes navedli v poročilu Policijske uprave Kranj, obravnavajo zaradi nenošenja maske, neupoštevanja ukrepov varnostnika in vožnje pod vplivom alkohola.

Policiji ni v interesu zapletati

Mag. Bojan Kos, predstavnik za stike z javnostmi na Policijski upravi Kranj, je ob omenjenih incidentih v sporočilu zapisal, da ima varnostnik pravico in dolžnost, da ljudi  opozorja in zahteva nošnjo zaščitne maske.

Pozivamo k upoštevanju ukrepov za zmanjševanje tveganja okužb s koronavirusom in k spoštljivemu vedenju. Občane prosimo, naj se vzdržijo takih odzivov. Nam policistom ni v interesu zapletati postopkov, ampak jih reševati na miren in civiliziran način, brez groženj, vpitja in iskanja pozornosti v določenem trenutku. Nošenje maske v zaprtih javnih krajih je obvezno že dlje časa in to je najmanj, kar lahko storimo za svoje zdravje in zdravje drugih.

Komentarjev 1
  • Avatar jezeran
    jezeran 15:12 04.april 2021.

    Hodim po mestu, pol jih nima mask, grem k mami v "malo mesto-vas", skoraj nobeden nima maske. Jebiga imam masko, ker nimam denarja za kazen.