Gorenjska
151 ogledov

Več kot 7-mesečna celovita obnova so bila vzdrževalna dela

Godešič, Škofja Loka, rekonstrukcija ceste
1/2
M. Ha. Obnova odseka državne ceste Škofja Loka-Jeprca skozi Godešič je končana.
"Vsa gradbena dela na državni ceste skozi Godešič so bila zaključena do 30. oktobra 2021. Trenutno le še čistijo gradbišče, urejanjo okolico in odpravljajo morebitne pomanjkljivosti," nam je danes sporočil Jernej Tavčar iz službe z odnose z javnostjo na Občini Škofja Loka.

Celovita rekonstrukcija 1170-metrskega odseka državne ceste Škofja Loka–Jeprca skozi naselje Godešič je potekala od marca letos. Prvotno je bilo dogovorjeno, da bodo vozišče z ureditvijo ukrepov za umiritev prometa, mešane površine za pešce in kolesarje ter dve avtobusni postajališči urejeni do 1. septembra letos, a so se dela zaradi slabega vremena v aprilu in maju zavlekla kar za dva meseca. Bilo je nemalo pritožb zaradi udarnih jam, nekaj vozil se je v njih tudi poškodovalo, da pritoževanj zaradi vsakodnevnih dolgih zastojev sploh ne omenjamo.  

Rekonstrukcija je, kot so pojasnili z Občine Škofja Loka, vključevala tudi ureditev vseh priključkov lokalnih cest, celovito ureditev odvodnjavanja in postavitev sodobne (trajnostne) cestne razsvetljave, semaforizacijo križišča, postavitev prometne signalizacije in prometne opreme, zaščito vseh komunalnih vodov in zamenjavo vodovodnih cevi.

Investitor del Direkcija RS za infrastrukturo in soinvestitorka Občina Škofja Loka z gradbenim podjetjem CVP, d. o. o., gradbeništvo in storitve, iz Ljubljane so tako sklenili aneks k pogodbi, da morajo biti dela dokončnana konec oktobra. Pogodbena vrednost del med direkcijo in gradbenim podjetjem je bila 1,07 milijona evrov, občina pa bo prispevala 77 tisoč evrov.

Na vprašanje, ali ima cesta skozi Godešič že uporabno dovoljenje (opazili smo namreč prometni znak delo na cesti), smo z Občine Škofja Loka danes dobili pojasnilo, da so se gradbena dela - celovita obnova cestnega odseka izvajala kot vzdrževalna dela v javno korist in tako uporabno dovoljenje sploh ni potrebno!

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.