Gorenjska
1272 ogledov

Več let je staršema grozil z nožem, bodalom, pištolo ...

zaseženi predmeti, PU Kranj, nasilje v družini, PU Kranj Zaseženi predmeti v hišni preiskavi.
Gorenjski policisti so v torek, 8. marca, obravnavali dva primera nasilja v družini. Danes so s Policijske uprave Kranj sporočili, da so eno obravnavo na območju Škofje Loke zaključili tako, da so včeraj, 9. marca, po hišni preiskavi zasegli več predmetov, osumljenca pa so do zaključka preiskave tudi pridržali.

Moški je, kot so navedli policisti, utemeljeno osumljen, da dlje časa grozil staršema, nazadnje pa je v torek po prepiru huje verbalno in z nožem grozil enemu od njiju. Škofjeloški policisti so v hitri  intervenciji osumljenca obvladali,  proti  njemu  uporabili prisilna sredstva (lisice) in ga za čas zbiranja obvestil pridržali.

V hišni preiskavi so policisti nasilnežu zasegli več predmetov, s katerimi je grozil. Med njimi so (na fotografiji) samostrel, več nožev, bodalo, plinsko pištolo in predmet z videzom paralizatorja.

V kaznivem dejanju ni bil nihče telesno poškodovan. Z ugotovitvami so policisti  seznanili pristojno državno tožilstvo. Izrečena mu je bila prepoved približevanja. Za dejanje bo kazensko ovaden.

Letos tri prepovedi približevanja žrtvam nasilja

Gorenjski  policisti so v letošnjem letu obravnavali že 15 prijav kaznivih dejanj nasilja v družini, lani v enakem obdobju pa kar 21. Letos so izrekli tudi tri prepovedi približevanj žrtvam nasilja, lani v enakem obdobju pa sedem.

Nasilje v družini je treba prijaviti čim prej, opozarja policija in obljublja, da bo izvedla ukrepe v korist žrtve ter zbrala obvestila in dokaze za obravnavo osumljenca.

Nasilje je možno prijaviti na interventno številko 113, anonimni telefon policije  080  1200  (če  gre  za priče), elektronsko, osebno na policijski postaji, pa tudi preko nevladnih organizacij, ki se ukvarjajo s problematiko nasilja v družini.

 

Komentarjev 2
  • Avatar Leon
    Leon 13:19 10.marec 2022.

    Več let grozil.....To je bolno !

  • Angie_Smith 11:36 10.marec 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎