Gorenjska
594 ogledov

Več pijanih za volanom, dva pridržali

Razno 16.03.14, viski, alkohol, pijaca, steklenica, kozarec, foto: Zurnal24 Žurnal24 main
V petek in soboto so gorenjski policisti obravnavali več prometnih nesreč kot običajno, in sicer kar 22. V petih so se udeleženci poškodovali. Zaradi alkoholiziranosti so pridržali dva voznika, zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja so zasegli dve vozili. Policija ob vseh teh nesrečah poziva k upoštevanju prometnih pravil in varnim in odgovornim dejanjem.

V petek zjutraj sta na Bledu trčila voznik avtomobila in uporabnica električnega skiroja. V Žabnici so štiri vozila trčila zaradi neustrezne varnostne razdalje povzročitelja.

V petek zvečer je voznik na gorenjski avtocesti trčil v odbojno ograjo. Prisotna sta bila alkohol (0,97 mg/l) in neprilagojena hitrost. Zaradi nesreče je bila nekaj časa zaprta avtocesta.

V teh zgoraj nesrečah so se udeleženci po podatkih policije lažje poškodovali.

V eni nesreči, ki so jo obravnavali policisti, je podan sum na hujše poškodbe. Gre za nesrečo v Kranju na Koroški cesti, v kateri je voznik v petek popoldne z osebnim avtomobilom trčil v motorno kolo, tega pa je odbilo v pešca, ki je bil na prehodu za pešce.

Policisti so obravnavali še dve drugi nesreči, ki sta se zgodili zaradi alkohola. Nastala je materialna škoda. Gre za nesrečo, zaradi katere je bila v petek zvečer zaprta cesta Kranj–Labore. Povzročil jo je voznik, ki je bil povplivom alkohola (1,22 mg/l).

Drugi voznik, ki je bil tudi pod vplivom alkohola (0,58 mg/l), je nesrečo včeraj povzročil na območju Tržiča.

Brez nesreče pa se je končala vožnja voznika po avtocesti z 1,04 mg/l alkohola. Voznika so policisti ustavili na podlagi prijave nezanesljive in nevarne vožnje z nenadnim pospeševanjem in zaviranjem.

Prav tako so policisti visoko stopnjo alkohola (0,89 mg/l) ugotovili pri vozniku v okolici Kranja.

V soboto popoldne se je nesreča zgodila še na Bleiweisovi cesti v Kranju. Voznik je najprej bočno trčil v drugo vozilo, potem pa se čelno v tretjega udeleženca. Po podatkih policije so se udeleženci lažje poškodovali. Pri povzročitelju nesreče je preizkus alkoholiziranosti pokazal še dovoljeno manjšo stopnjo alkohola. Postopek še poteka, je danes pojasnil mag. Bojan Kos, predstavnik za odnose z javnostmi na Policijski upravi Kranj.

 

Komentarjev 1
  • Alison_Evans 11:45 12.julij 2021.

    V zadnjih 4 tednih sem prejel 27346 EUR od dela s krajšim delovnim časom od doma. To službo sem dobil pred dvema mesecema in v prvem mesecu sem brez spletnih izkušenj prejel 20569 EUR. ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦