Gorenjska
423 ogledov

Več projektov in evropskih sredstev

Anže Krže/Mediaspeed
Župan Mestne občine Kranj Matjaž Rakovec je ob koncu svojega prvega mandata potegnil črto pod zadnjimi štirimi leti.

Krmilo Mestne občine Kranj (MOK) je na volitvah pred štirimi leti prevzel Matjaž Rakovec. V mestnem svetu ni imel formalne koalicije, a je kljub temu s pomočjo mestne uprave in dobrim sodelovanjem z mestnim svetom v mandatu izpeljal veliko projektov. »Uresničili smo za skoraj 70 milijonov evrov projektov, pri tem pa uspešno črpali tudi veliko evropskih sredstev, skupno okoli 21 milijonov evrov. S tem smo za občane lahko naredili veliko več, kot bi sicer,« je ob zaključku štiriletnega vodenja MOK povedal Rakovec.

Rakovec je ponosen na svojo ekipo in se tako z zadovoljstvom ozira na opravljeno delo. Ob tem pa še posebej izpostavlja: »Odprli smo pot na Majdičev log, država nam je odobrila avtocestni priključek Kranj Sever, za kar smo se res neumorno borili. Vzpostavljamo Poslovno cono PC Hrastje, zgradili in ustanovili smo novo šolo Janeza Puharja Kranj – Center, nov vrtec Bitnje, po številnih zapletih zaključujemo prizidek pri Osnovni šoli Staneta Žagarja. Zgradili smo pločnike, ki so si jih krajani želeli dolga leta, gradimo prvo P + R parkirišče v zahodni Sloveniji. Vedno bliže smo izgradnji novega javnega doma starejših občanov, prvič v zgodovini občine smo uvedli participativni proračun in s tem omogočili občanom, da lahko odločajo o porabi denarja za svoje lokalno okolje.«

Kranj po njegovih besedah ponovno pridobiva tudi ugled ne samo na nacionalni, ampak tudi na mednarodni ravni. »Zaradi zelenih praks, ki jih uvajamo na vseh področjih – od prometa, gradnje infrastrukture in obnov stavb do turizma – in digitalizacije, postajamo zeleno, trajnostno mobilno in pametno mesto, kar prinaša bolj kakovostno življenje in ohranjanje okolja. Po tem pa se zgledujejo tudi v Sloveniji in tujini,« poudarja Rakovec in dodaja, da občani že lahko občutijo razlike na bolje, ki pa so jih dosegli tudi z njihovim sodelovanjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.