Gorenjska
846 ogledov

Več tudi huje poškodovanih na cestah in v gorah

reševanje v gorah s helikopterjem PU Kranj Znak za pomoč je Y, zato se dvigne roki.
Gorenjski policisti so minuli konec tedna obravnavali 33 prometnih nesreč, od teh kar 15 s telesnimi poškodbami. V soboto zvečer pa se je na cesti Podbrezje-Podnart blizu Gobovc, kot smo že poročali, smrtno ponesrečil motorist. V ovinku je zapeljal na bankino in trčil v ograjo, umrl je na kraju nesreče. Izredno veliko nesreč je bilo tudi v gorah, zato s Policijske uprave Kranj pozivajo k večji previdnosti in bolj odgovornemu obnašanju.

V prometnih nesrečah s poškodbami so bili udeleženi vozniki različnih vozil, motoristi in kolesarji. V kar 12-tih nesrečah so bili udeleženi kolesarji, med njimi v treh s sumom na hujše poškodbe. Gre za nesreče kolesarjev na Vršiču, v Železnikih in Bohinju. Še ena nesreča s hujšimi poškodbami se je zgodila na Brniku: trčila sta voznica traktorja in motorist.

Padci, zdrsi, odlomi skal, ... pa še izgubljeni

Veliko nesreč je bilo v gorah zaradi padcev, zdrsov, odlomov skal in bolezenskih stanj, iskali pa so tudi pogrešane.

Med drugim je na poti z Ratitovca zdrsnil pohodnik.

Na Štularjevi planini na Zgornjem Jezerskem si je planinec zvil nogo in ni mogel sestopiti.

V Tamarju so reševalci preverjali stanje pri planinki, ki je bila prijavljena kot pogrešana.

Na Mali Mojstrovki se je odlomilo kamenje in poškodovalo plezalko.

Na Komarči se je planinec spotaknil in padel.

V Stari Fužini so, kot smo poročali, v soboto ponoči na zahtevnem terenu in skoraj vse nedeljsko dopoldne iskali pastirja. V nedeljo popoldne pa so gorski reševalci GRS Bohinj nato iskali še pohodnika na območju planine Suha. Našli so ga nepoškodovanega na neprehodnem terenu: s pomočjo vrvne tehnike so ga rešili in pospremili v dolino.

Prava drama je bila včerajšnje reševanje v težkih razmerah na Molički planini v Kamniško-Savinjskih Alpah (občina Luče), potem ko je planinec padel v 20-metrsko brezno.

Gorski reševalci GRS Kranjska Gora so včeraj, v nedeljo, pozno popoldne oživljali pohodnika na poti iz Krnice.  

To so same nekatera reševanja, kjer so reševalci in ekipe reševali klasično in s helikopterjem. "Pozivamo k previdnosti, odgovornim ravnanjem in zmanjševanjem tveganj za nesreče v gorah. Ne presezite svojega »limita«, ker gre lahko za nepovratno odločitev in stanje, ki vas lahko hudo ogrozi. Tudi velika utrujenost je ena od takih nepovratnih stanj," so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.