Gorenjska
10297 ogledov

Večji požar v Srakovljah, gasilci v boj za objekte

Požar v Srakovljah Facebook
Velika škoda v požaru lesenega objekta s kmetijsko mehanizacijo v Srakovljah. Gasilci stanovalce pozvali, da zaprejo okna in se ne približujejo kraju intervencije.

Kranjski policisti so bili v soboto nekaj pred 7. uro obveščeni o požaru na območju Kranja. Po prvih podatkih je prišlo do požara na večjem lesenem objektu, v katerem je bila tudi kmetijska mehanizacija. Objekt je pogorel v celoti. Na kraj so bile napotene vse interventne službe. Gasilci so požar pogasili. V požaru se je ena odrasla oseba nadihala dima in je bila z reševalnim vozilom odpeljana v zdravstveno ustanovo. Policisti so kraj zavarovali in bodo v nadaljevanju opravili ogled. Vzrok požara še ni znan in je predmet nadaljnje kriminalistične preiskave. Nastala je velika premoženjska škoda. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Po poročanju Radia Slovenija je požar uničil večji skladiščni objekt v vasi Srakovlje. Poveljnik kranjskih poklicnih gasilcev Andraž Šifrer je za radio povedal, da je bil požar zelo intenziven in popolnoma razvit že ob prihodu gasilcev. "Ko smo prišli na kraj dogodka, smo začeli braniti sosednje objekte, ker je bil požar objekta že popolnoma razvit. Ko smo dobili zadostno količino vode in gasilcev, smo vse sile usmerili v samo gašenje in v dobri uri pogasili velik del požara," je pojasnil.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • 4krogci 13:37 02.december 2023.

    Stari seniki in novi ekološki traktorji z raznimi dpfi,regeneracijami,.. negredo skupaj...ampak zalostno pa je to, k noben od trgovcev,zavarovalniskih agentov, niti GZS na to ne opozarjajo.

  • optimist11 11:08 02.december 2023.

    Kar nekaj takih požarov je bilo v zadnjem času. Pa na nobeni strehi SE.