Gorenjska
548 ogledov

Večkilometrski zastoj v obe smeri

Karavanke zastoj FB PU Kranj Zastoj na Karavankah.
Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji je sedemkilometrski zastoj in se že približuje priključku Lipce, na avstrijski strani predora proti Sloveniji pa je zastoj šestkilometrski, so danes že ob 7. uri zjutraj navajali na spletni strani Prometno-informacijskega centra za državne ceste. Ob 12. uri je bil zastoj na slovenski strani dolg kar 10 kilometrov, čas za prestop meje pa več kot tri ure.

Zaradi zastoja pred predorom je uvoz Jesenice vzhod, Lipce proti Avstriji zaprt. Voznikom, namenjenim proti Kranjski Gori, priporočajo izvoz Jesenice vzhod, Lipce.

Policija pa je malo čez 7. uro sporočila, da glede na dinamiko zgostitev predlagajo tudi izvoz Radovljica, če bo priključek Lesce (vodi proti Bledu) zaseden.

Skozi mesto Jesenice je bila ob 12. uri nepretrgana kolona, izjemo povečan je tudi promet po stranskih cestah na Jesenicah.

Na cesti Lesce-Bled se kolona vozil pomika zelo počasi, na samem Bledu pa je stoječa kolona.

Kolona vozil je tudi na priključku Lesce do avtoceste.

Pri urejanju prometa pomagajo policistom tudi občinski redarji in Darsovi nadzorniki.

Zastoji so proti mejnemu prehodu Ljubelj: okoli poldneva je bila pred predorom daljša kolona. Zastoj je tudi na prelazu Korensko sedlo proti Avstriji.

Kot so napovedovali, bo ta konec tedna prometno izredno obremenjen, zato naj vozniki spremljajo prometne informacije, in sicer aktualno na promet.si. Policija poziva k upoštevanju prometnih pravil in upoštevanju razmer na cestah. S sabo imejte  dovolj  tekočin, če boste ostali v zastoju in pred vožnjo preverite razmere na cestah v smeri krajev, kamor se odpravljate.

Kar 61 prehitrih

Včeraj popoldne je policijska patrulja na območju Bleda in Bohinja izven časa zastojev poostreno merila hitrost in zaznala 73 kršitev prometnih predpisov, od teh kar 61 prekoračitev hitrosti vožnje. V 10 primerih so hitrost prekoračili motoristi.
Hitrosti so začele naraščati takoj, ko je promet normalno stekel. Najvišja izmerjena hitrost je bila 116 km/h na omejitvi 70 km/h. Dva voznika sta jo prekoračila po dvakrat, ker sta bila na relaciji postavljena dva merilnika hitrosti.

Policisti so zasegli še osebni avtomobil zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja, opozorili pa so tudi uporabnika električnega skiroja, ker je vozil po pločniku, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

 

 

Komentarjev 1