Gorenjska
1124 ogledov

Velik požar v Šorlijevem naselju

Mestna občina Kranj je leta 2017 začela z urejanjem intervencijskih poti v Kranju, najprej na Planini, zdaj pa nadaljujejo z urejanjem predela Šorlijevega naselja. Še prej bodo na pobudo KS Vodovodni stolp v naselju izvedli požarno vajo.

Požarno vajo v Šorlijevem naselju bo v četrtek, 21. oktobra, ob 18.00 izvedla Gasilsko reševalna služba Kranj (GARS) v sodelovanju s Civilno zaščito Mestne občine Kranj (CZ MOK) ter Medobčinskim inšpektoratom in redarstvom Kranj (MIK). Njen namen je, da stanovalce pred ureditvijo intervencijskih poti ozavestijo oziroma dodatno opozorijo o nujnosti odstranitve vseh ovir ob javnih poteh. Te namreč lahko upočasnjujejo ali celo onemogočajo intervencijo, zato je ključnega pomena, da so intervencijske poti prehodne ves čas in lahko reševalci ali gasilci neovirano in čim hitreje pridejo na kraj morebitne nesreče oziroma lokacijo, kjer je potrebna nujna pomoč. Včasih o življenju ali reševanju stavbe odločajo minute, celo sekunde, opozarjajo gasilci.

Na vse to bodo stanovalce in obiskovalce v prihodnje opozarjale tudi nove označbe in še bolj urejene intervencijske poti. Dela se bodo začela v kratkem na lokacijah, ki so jih na terenskem ogledu maja letos Oddelek za promet MOK v sodelovanju s predstavniki GARS Kranj, CZ MOK in MIK prepoznali kot najbolj problematične, ker imajo intervencijska in komunalna vozila tam otežen ali celo onemogočen dostop. Tako bodo označili prepovedi parkiranja s talnimi označbami na intervencijskih poteh, postavili stebriček na intervencijski poti na mestu, kjer so zdaj betonska korita, odstranili stebričke in kamne na zelenicah, prestavili drogove javne razsvetljave ter znaki za označitev intervencijskih poti na ustrezna mesta in obrezali vegetacijo.

»V primerih, kjer imajo intervencijska in komunalna vozila otežen ali celo onemogočen dostop, lahko pride tudi do nenamernega poškodovanja (pogosto tudi napačno) parkiranih vozil, zato v MOK naprošamo prebivalce, da parkirajo svoja vozila na ustrezno označena parkirna mesta,« so ob tem sporočili s kranjske občine. »Za stanovalce v območjih večstanovanjskih objektov, še zlasti tam, kjer primanjkuje parkirnih mest, je pomembno, da ob označeni intervencijski poti z znakom 2417 ne ustavljajo ali parkirajo svojih vozil, saj je ob požaru ali drugih nesrečah treba omogočiti nemoten prehod intervencijskih vozil,« še dodajajo na občini.

Komentarjev 1
  • Howard_Steinke 16:36 20.oktober 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali v zaključnem obdobju zelo enostavno, samo sledite navodilom na tem blogu ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦