Gorenjska
1770 ogledov

Velik požar v stanovanjski hiši v Mlaki

Velik požar v stanovanjski hiši v Mlaki
1/6
gars kranj
Danes okoli polnoči je na Pestotnikovi ulici v naselju Mlaka pri Kranju zagorela stanovanjska hiša. V njej je bila tedaj šestčlanska razširjena družina treh generacij. V požaru na srečo nihče ni bil poškodovan, nastala je le velika materialna škoda.

Posredovali so gasilci GARS Kranj, PGD Britof, Kokrica, Kranj - Primskovo, Goriče in Breg ob Savi, ki so požar pogasili in prezračili prostore. Gasilci so ponoči vzpostavili tudi požarno stražo. Požarišče, poleg dela stanovanjske hiše je zagorela tudi lopa, si danes ogledujejo tudi kriminalisti.

Lastniki hiše so bil v času, ko je zagorelo, doma, k sreči pa nihče ni bil poškodovan.

Kriminalisti so na kraju zavarovali sledi za nadaljnje delo in nadaljujejo s preiskavo, je sporočil Bojan Kos iz Policijske uprave Kranj.

Iz Mestne občine Kranj so nam pojasnili, da je Civilna zaščita Mestne občine Kranj, ki je poleg 49 gasilcev sodelovala pri posredovanju s tremi svojimi člani, stanovalcem iz hiše na Pestotnikovi ulici takoj ponudila namestitev na začasni lokaciji. Hiša je namreč uničena. A ker so imeli možnost, so se nastanili pri svojcih.

Civilna zaščita bo družini na lokacijo, kjer bodo začasno prebivali, v prihodnje dostavljala hrano, po potrebi tudi obleko. Z družino so se dogovorili, da bodo preverili, kaj nujno potrebujejo, da jim CZ MOK poskuša priskočiti na pomoč.


 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.