Gorenjska
785 ogledov

Velika pridobitev za obiskovalce Jošta

Sv. Jošt nad Kranjem Profimedia Sveti Jošt nad Kranjem
Po zaslugi noviparkirnih mest bolj urejeno, varneje in z manj stresa.

Obiskovalcem Svetega Jošta, priljubljene izletniške točke nad Kranjem, se jeseni obetajo nova parkirišča za vozila. Z letošnjo naložbo kranjske občine, ki bo po napovedih zaključena konec oktobra, bo ob cesti Stražišče-Pševo na voljo skupaj 67 parkirnih mest, so sporočili iz Mestne občine Kranj.

Od začetka leta 2018 do danes je občina na štirih lokacijah uredila 54 parkirnih mest. Parkirne površine so v celoti asfaltirane, omejujejo jih cestni robniki in meteorno odvodnjavanje, opremljene pa so tudi z ustrezno prometno signalizacijo.

Z letošnjo naložbo bo na voljo skupaj 67 parkirnih mest, razporejenih na približno 600 metrih odseka ceste Stražišče-Pševo. Skupna vrednost projekta ureditve parkirišč na vseh teh lokacijah je 120.000 evrov, povzema STA.

Parkirišča na Jošt | Avtor: Mestna občina Kranj Mestna občina Kranj

Na kranjski občini zagotavljajo, da si prizadevajo občanom in obiskovalcem še bolj približati dostopnost izhodišč za številne možne vzpone na Jošta, kot ga imenujejo domačini. Vzpetina zahodno od središča gorenjske prestolnice namreč z vsakim letom postaja vse bolj priljubljena destinacija za rekreacijo in sprostitev.

Na vrhu skoraj 850 metrov visokega hriba, ki leži nekoliko zahodno od Šmarjetne gore, stoji cerkev svetega Jošta, ob njej pa je tudi priljubljeno gostišče Dom na Joštu.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.