Gorenjska
62206 ogledov

Veliki slovenski delodajalec bo dvignil plače za skoraj 15 odstotkov

Kranjski Goodyear Goodyear Slovenija
Podjetje Goodyear Slovenija je zaposlene v proizvodnji razveselilo z novico o dvigu plač.

S 1. januarjem 2024 so zaposlenim v proizvodnji osnovno plačo zvišali za 10 %, dodaten 4 % dvig plač pa načrtujejo še aprila, kar v povprečju skupno pomeni 14,4 % dvig, so sporočili iz podjetja s sedežem v Kranju.

Kot so dodali v sporočilu za javnost, so se z namenom, da bi dosegali najboljše rezultate, pozitivno delovno okolje ter zadovoljstvo odločili, da bodo zaposlenim v proizvodnji z novim letom osnovno plačo dvignili za 10 odstotkov. Poleg 10-odstotnega dviga plač v januarju se zaposlenim v proizvodnji obeta še 4-odstotni dvig plač v aprilu, kar skupno pomeni 14,4-odstotni dvig plač v proizvodnji glede na lansko leto.

Navedli so tudi konkreten primer, in sicer da najnižja bruto plača v proizvodnji (4-izmensko delo)  za polni delovni čas znaša najmanj 1.850 evrov (znesek ne vključuje dodatka za delovno dobo, plačila za prevoz in malico ter ostalih dodatkov in stimulacij).

Ne le dvig plače, tudi izdaten regres in nagrada

Podjetje bo vsem zaposlenim aprila izplačalo še regres za letni dopust v višini 100 % zadnje uradno objavljene povprečne bruto plače v Sloveniji (v lanskem letu je ta znašal 2.144 evrov), decembra pa se ob izpolnjevanju zastavljenih ciljev zaposleni lahko nadejajo še letne nagrade v višini 1.000 evrov bruto.

"Goodyear Slovenija, ki v tem trenutku tudi išče nove zaposlene v proizvodnji, nadaljuje svojo pot zaželenega delodajalca, ki zaposlenim nudi tudi številne druge ugodnosti (dodatno pokojninsko zavarovanje, financiranje študija ob delu, izdelan sistem nagrajevanja, brezplačne rekreacije, dejavnosti za družinske člane, možnost sodelovanja v prostovoljskih projektih itd.)," so zaključili v sporočilu za javnost.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 14
  • Gandolf 16:26 19.januar 2024.

    Ni vse lepo kar se piše in sveti!

  • rd2dmk2 08:50 19.januar 2024.

    torej pred novim letom je bilo napisano koliko bodo talali božičnice. no in je ena firma bila omenjena da bo 5000€, druga da imajo kar vsake 3 mesece. pa ne mislim ne lek ne krko. tukaj se dela na 4 ...prikaži več izmene. torej laufa na petek in svetek. in se poviša za 15 % ja in kolk je to pri 1800 bruto ? recimo 270€ a sodniki pa hočejo 1000€. če takole pogledaš za nekoga ki dela na praznik in ponoči je oboje malo in osnova in povišica. še posebej, če gre firmi super.

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 16:32 18.januar 2024.

    Naj se po njih zgledujejo tudi druga podjetja.