Gorenjska
14785 ogledov

Trčenje blizu letališča

Brnik, prometna nesreča, trčenje več vozil
1/2
PU Kranj Prometna nesreča blizu letališča Brnik, posneto 27. junija 2023.
V včerajšnji prometni nesreči okoli 16. ure blizu letališča Brnik je bilo veliko poškodovane pločevine, enega lažje poškodovanega voznika pa so reševalci odpeljali v zdravstveno ustanovo.

S Policijske uprave Kranj so danes razkrili, da je nesrečo, v kateri so bila udeležena štiri osebna vozila, na cesti Kranj–Spodnji Brnik povzročila 65-letna voznica. Zaradi nepravilnega premika z avtom je trčila v avtomobil voznika, ki je pravilno pripeljal iz brniške smeri.

Brnik, prometna nesreča, trčenje več vozil | Avtor: PU Kranj Prometna nesreča blizu letališča Brnik, posneto 27. junija 2023. PU Kranj

Po trku je njegov avtomobil odbilo na nasprotno vozišče, kjer je prišlo do trka še z dvema avtomobiloma voznikov, ki sta pravilno pripeljala iz smeri Kranja proti Brniku. En avtomobil se je po trku prevrnil. En voznik je bil lahko telesno poškodovan in z reševalnim vozilom prepeljan v zdravstveno ustanovo.

Na kraju so pomoč nudili tudi gasilci GARS Kranj, ki so odklopili akumulatorje, zavarovali kraj, nevtralizirali razlite motorne tekočine, prevrnjeno vozilo pa so z avtodvigalom postavili na kolesa ter pomagali reševalcem in policistom.

Policisti zdaj zoper povzročiteljico nesreče vodijo prekrškovni postopek.

Vlomilec obakrat nasilno vstopil skozi okno

Kranjski policisti so v zadnjih 24 urah obravnavali še dva vloma, enega včeraj dopoldne in enega danes, 28. junija, malo čez polnoč.

Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, je neznani storilec nasilno vstopil v stanovanjsko hišo skozi stanovanjsko okno. Pregledal je prostore in odnesel več vrednejših predmetov in gotovino. Lastnika je oškodoval za več tisoč evrov.

Več tisoč evrov so vredni tudi predmeti, ki jih je tudi zaenkrat še neznani storilec odnesel iz poslovnega objekta. Tudi ta nepridiprav je nasilno vstopil nasilno skozi okno.

Na Bledu pa je tat iz skednja ukradel več kosov orodja. O obeh vlomih in tatvini policisti še zbirajo obvestila, o vsem pa bodo obveščali državno tožilstvo.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 1
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 14:34 28.junij 2023.

    Kar se vlomov v hiše tiče predvidevam, da so to majhne ribe in sigurno se jih hitro polovi. Predvidevam, da so to kakšni ićići ali migranti. Zakaj ne pridejo info v javnost kdo so tatiči.