Gorenjska
531 ogledov

Veseli december je lahko zanimiv tudi na spletu

Osnovna šola Orehek Kranj Osnovna šola Orehek Kranj
Pouk v slovenskih šolah že vse od jesenskih počitnic poteka na daljavo. Vsakodnevna spletna srečanja so postala stalnica tudi učencev in zaposlenih na Osnovni šoli Orehek Kranj. Da bi učencem vsaj malo popestrili oziroma sprostili naporno učenje preko ekranov, sta se knjižničarka Andreja Urbanec in učiteljica matematike Simona Ostović domislili zanimivih aktivnosti v virtualnem svetu.

Že v času spomladanske karantene sta za učence pripravili detektivski večer, ki sta ga izvedli v sklopu Noči knjige. "Učenci so se povezali v različne ekipe, potem pa so morali s skupnimi močmi priti do rešitev različnih logičnih ugank. Večer, ki je bil sprva načrtovan kot krajše srečanje, je bil tako zanimiv, da smo se poslovili šele nekaj čez polnoč," pravi knjižničarka Andreja Urbanec. Na željo učencev sta se odločili, da bosta nekaj podobnega izpeljali ob naslednji podobni priložnosti. Tako sta med trenutno karanteno ponovno izvedli še en detektivski večer. "Tokrat so se učenci, zopet združeni v različne ekipe, potepali po virtualni Sloveniji in reševali take in drugačne naloge, uganke oziroma izzive. Vsi sodelujoči so prišli do cilja in s skupnimi močmi smo rešili že zadnjo nalogo. S potepanjem smo potrdili, da je Slovenija res lepa država, ob tem pa so mnogi spoznali tudi kaj novega," pripoveduje Andreja Urbanec.

 | Avtor: Osnovna šola Orehek Kranj Osnovna šola Orehek Kranj

 

December je lahko prazničen tudi po spletu

Ko je postalo jasno, da bo tudi decembra pouk še naprej potekal na daljavo, sta ustvarili virtualna adventna koledarja za razredno in predmetno stopnjo. "Z njima sva želeli preko aktivnih nalog učence spodbuditi, da se na praznike pripravijo v prijetnem vzdušju, saj vsi vemo, da stik preko ekrana v nobenem pogledu ne more nadomestiti osebnega kontakta in stiska roke. Najmlajši so se ob večerih lahko pridružili poslušanju pravljic. Čeprav je bilo načrtovano  le enkratno srečanje, pa smo se potem družili skoraj cel december. Učenci so prisluhnili večinoma slovenskim pravljicam in glede na odzive, sem bila vesela, da sem jim lahko popestrila večere," je navdušena Andreja Urbanec.

 | Avtor: Osnovna šola Orehek Kranj Osnovna šola Orehek Kranj

 

Učiteljica Simona je za konec letošnjega leta in kot najboljši možen uvod v praznike pripravila tudi sobo pobega, kjer se učenci in zaposleni preizkusijo v reševanju božiča. Vsi pa ob tem upajo, da se jim uresniči dolgo pričakovana želja, da se po novem letu čim prej spet srečajo v šolskih klopeh in na hodnikih. »Prav vsi šolo že močno močno pogrešamo,« zaključuje Andreja Urbanec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.