Gorenjska
1803 ogledov

Veselinovič od danes v sedlu

Bojan Veselinovič STA
Z današnjim dnem je vodenje Mestne uprave Mestne občine Kranj prevzel Bojan Veselinovič.

Na javni natečaj za položaj direktorja Mestne uprave v Mestni občini Kranj se je prijavilo sedem kandidatov in kandidatk. Natečajna komisija je županu predlagala, kot je zapisala, »strokovno najbolj usposobljeno in najprimernejšo osebo za zasedbo prostega uradniškega delovnega mesta na položaju direktorja.« Izbran je bil novinar, urednik in zadnja leta direktor STA Bojan Veselinovič, ki je v fazi razgovora na podlagi postavljenih kriterijev dosegel najvišje število točk.

Direktor kranjske občinske uprave Veselinovič je svoj položaj uradno prevzel danes, v ponedeljek, 13. junija 2022. Prihaja sicer iz Tržiča, pred tem pa je vodil STA. Konec septembra lani je nato s tega mesta odstopil, in sicer po 273 dneh pritiskov vlade na agencijo. Ob tem je dejal, da ni mogel in ni hotel privoliti v pogoje, s katerimi je po njegovih besedah predstavnik vlade izsiljeval plačilo za javno službo, ki jo je STA skoraj leto dni opravljala brezplačno.

Na izbiro Veselinoviča za direktorja kranjske občinske uprave se je že ob izbiri za Žurnal24 odzval župan Matjaž Rakovec. »Bojan Veselinovič se je na dosedanjih funkcijah ter delovnih mestih izkazal kot odgovoren, delaven in organiziran človek z vizijo. Prepričan sem, da bo tudi na mestu direktorja mestne uprave s kakovostnim delom doprinesel v dobro vseh zaposlenih ter občank in občanov Mestne občine Kranj,« je povedal Rakovec.

Komentarjev 1
  • Ender3 15:45 13.junij 2022.

    Nekateri se dobro presedajo in kolobariji. Ne vem, če so v resnici tako kompetentni, kredibilni in nenadomestljivi.