Gorenjska
580 ogledov

Vikend bo naporen na cestah in v gorah

Zavod reševalni pas Zavod reševalni pas Fotografija je simbolična.
Ta konec tedna na Gorenjskem pričakujejo močno povečan promet in zastoje pred predorom Karavanke. Glede na obetajočo vremensko napovedi bo množičen tudi obisk gora, zato policija poziva k previdnosti tako na cestah kot v gorah.

"Pozivamo k previdnosti na cestah, prilagojeni hitrosti vožnje, ustrezni varnostni razdalji, uporabi varnostnih pasov in na zbranost. Ob nesreči in zastoju ustvarite reševalni pas. Vozniki, spremljajte prometne informacije in se na pot odpravite pripravljeni," je v sporočilu za javnost napisal mag. Bojan Kos s Policijske uprave Kranj.

K previdnemu in odgovornemu obnašanju pa policija poziva tudi ob obisku gora. Najpogostejši razlogi za nesreče so padci, zdrsi in krušenje skal oziroma odlomi oprimkov med plezanjem. Pojavljajo se tudi bolezenska stanja, slabost in utrujenost pri planincih, nepoznavanje poti ter slaba in pomanjkljiva oprema.
"Ne zanemarite priprav na turo, prilagajajte se gori in seveda sebi, opremi in razmeram. S tem lahko vsak zelo zmanjša tveganje za nesrečo in druge posledice," so pozvali s PU Kranj. Sobodajalci naj na razmere v gorah opozorijo tujce, saj so ti pogosto slabo opremljeni in imajo običajno velik manjko izkušenj ter znanj o slovenskih gorah.

Nenadoma stekel pred kolesarja

Policija je včeraj, v četrek, 5. avgusta, na Gorenjskem obravnavala deset prometnih nesreč, od teh so bile tri, v katerih so se udeleženci poškodovali.

V Kranju sta trčila otrok in kolesar. Okoliščine kažejo, da je otrok nenadoma stekel pred kolo. Na srečo trčenje ni bilo zelo hudo.

Tudi v drugi nesreči, ki se je zgodila v Kranju, je bil udeležen kolesar. In sicer je kolesar padel na mokri cesti in zdrsel pod vozilo.

Pri Britofu so bila v nesreči udeležena štiri vozila. Povzročil jo je voznik, ki je trčil v vozilo pred seboj, posledično pa je zaradi odbijanja nastala škoda na še dveh drugih vozilih. Postopek proti povzročitelju še poteka.

V Kranju so se policisti za povrh ukvarjali še s tatvino električnega skiroja: neznanec ga je odpeljal z dvorišča stanovanjske hiše. Na avtocesti pa so jeseniški policisti včeraj obravnavali spor med dvema voznikoma, domnevno zaradi manevra med vožnjo enega od njiju. V zadevi policisti vodijo prekrškovni postopek.

Komentarjev 1
  • Donald_Williams 09:58 07.avgust 2021.

    Google plačuje dober dohodek od doma od 4600 do 6200 evrov na teden, kar je neverjetno pred letom dni, ko sem bil brezposeln v strašnem gospodarstvu. tukaj sem začel ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦