Gorenjska
160 ogledov

Virtualna tudi podelitev diplom

Diploma, arnes Arnes
Na Fakulteti za organizacijske vede, ki sodi pod okrilje Univerze v Mariboru, bodo jutri, v sredo, 25. novembra, podelili diplome. V običajnih časih bi bil to slovesen dogodek, ki bi se ga poleg diplomantov in zaposlenih s fakultete udeležili tudi sorodniki diplomantov. Ker zaradi epidemije covid-19 vse izobraževanje in tudi zagovori potekajo na daljavo, bo tudi svečana podelitev diplomskih listin - virtualna.

O tem zares edinstvenem dogodku v zgodovini fakultete smo za informacije zaprosili dr. Polono Šprajc, ki začasno kot vršilka dolžnosti dekanice vodi FOV v Kranju od 20. oktobra.

"Na Fakulteti za organizacijske vede se zavedamo, da je podelitev diplomskih listin eden pomembnejših mejnikov v življenju diplomantk in diplomantov. Epidemija novega koronavirusa nas je v letošnjem letu postavila pred številne izzive. Tudi v akademskem okolju smo se uspešno prilagodili novi situaciji in delo večinoma izvajamo na daljavo. Zato smo se na fakulteti odločili, da za cenjene diplomantke in diplomante pripravimo svečano virtualno podelitev," je razložila v. d. dekanice.

Najprej bo učenka Glasbene šole Kranj na violini zaigrala akademsko himno, sledili bodo svečani nagovori. Diplomske listine pa bodo 143 diplomantom, kolikor jih je diplomiralo od 1. oktobra 2019 do 30. septembra 2020, poslali po navadni pošti.

Za primerjavo: v študijskem letu 2018/2019 so na FOV, ki sodi pod okrilje Univerze v Mariboru, podelili skupno 114 diplomskih listin.

Na vprašanje, koliko študentov je v času epidemije zagovarjalo zaključna dela na daljavo, pa je v. d. dekanice dr. Polona Šprajc, ki je tudi izredna profesorica, odgovorila, da je od omenjenih 143 diplomantov od maja 2020 (ko so pričeli izvajati zagovore na daljavo) imelo zagovore kar 97 diplomantov. Poudarila je, da so se na izvedbo zagovorov v virtualnem okolju dobro pripravili in da pri tem ni bilo težav.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.