Gorenjska
1300 ogledov

Vkleščenega rešili iz avta

Zahtevno reševanje ponesrečenca v Lajšah blizu Dražgoš, občina Železniki. Gasilska enota Škofja Loka Gasilci GE Škofja Loka pri zahtevnem reševanju voznika v Lajšah pri Dražgošah, občina Železniki.
V manj kot eni uri sta se danes dopoldne na območju Železnikov in Škofje Loke zgodili prometni nesreči, v katerih so posredovali gasilci Gasilske enote Škofja Loka in reševalci Nujne medicinske pomoči Škofja Loka.

Najprej je malo pred 11. uro v Lajšah blizu Dražgoš, občina Železniki, voznik osebnega vozila zapeljal s ceste in se prevrnil na streho. Gasilci GE Škofja Loka so zavarovali kraj dogodka, iz vozila rešili vkleščeno osebo, odklopili akumulator, vozilo dvignili in postavili nazaj na kolesa ter očistili razlite motorne tekočine na cestišču.

Poškodovanega so na kraju oskrbeli reševalci Nujne medicinske pomoči Škofja Loka. Nato pa ga je dežurna ekipa HNMP Brnik s helikopterjem Slovenske vojske prepeljala v UKC Ljubljana.

Ob pol dvanajstih pa je prišlo do prometne nesreče dveh osebnih vozil na Bukovškem polju pri kraju Bukovica v občini Škofja Loka. Gasilci so zavarovali kraj in nudili pomoč reševalcem Nujne medicinske pomoči Škofja Loka. S PU Kranj so sporočili, da je bil vzrok za nesrečo izsiljevanje prednosti in da proti povzročitelju poteka prekrškovni postopek.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.