Gorenjska
1616 ogledov

Vlada podprla referendum za ustanovitev občine Golnik

Vlada je ocenila, da so izpolnjeni zakonski pogoji za razpis referenduma za ustanovitev nove Občine Golnik z izločitvijo dela Mestne občine Kranj.

Kot so sporočili z ministrstva za javno upravo, je vlada predlog za razpis referenduma ocenjevala z vidika izpolnjevanja pogojev za ustanovitev nove občine in ali bi mesto Kranj še izpolnjevalo pogoje za podelitev statusa mestne občine. Pri oblikovanju mnenja in predloga je vlada upoštevala tudi stališča ustavnega sodišča glede pogojev za ustanovitev občin.

V svojem mnenju vlada med drugim ugotavlja, da gre v predlaganem primeru z vidika teritorialnega načela za zaokroženo območje 22 naselij v sedmih krajevnih skupnostih. Nova občina bi imela več kot 10.000 prebivalcev, pri čemer zakon določa, da jih mora imeti najmanj 5000. Prav tako bi bila nova občina sposobna zadovoljevati potrebe in interese svojih prebivalcev ter samostojno opravljati zakonsko določene naloge za svoje prebivalce.

Vlada je posebej preučila, ali bi preostanek Mestne občine Kranj po morebitni izločitvi 22 naselij v novo občino Golnik še izpolnjeval z zakonom določene pogoje za občino in za mestno občino, in ugotovila, da bi jih izpolnjeval.

V ponedeljek se bodo izrekli v Britofu in Predosljah

Svet Krajevne skupnosti Britof in Predoslje za namen realne predstave in resničnih podatkov pripravljata javno sejo. Argumente za ohranitev občine Kranj bo predstavil kranjski župan Matjaž Rakovec, za odcepitev pa pobudnica iniciative Barbara Gunčar. Javna seja bo v ponedeljek, 18.10.2021 ob 19.00 uri, v dvorani Kulturnega doma v Predosljah. Za udeležbo na seji  je potreben pogoj PCT.

 

Komentarjev 3
  • Detel5ica 15:35 17.oktober 2021.

    Tale Gunčarjeva pa povsod meša štrene,kamorkoli pride. Od Slovenske turisticne organizacije naprej.

  • QSprm 16:17 16.oktober 2021.

    Ambicije zloglasne pizmovke iz bolnice golnik so se povecale. Razprodaja dvorisca konkurenci iz falange vojnih dobickarjev, ki se veselo okoriscajo s prodajo nicvredne krame, od mask do testo in cepiv, se nadaljuje v ustanovitev fevda golnik.

  • Adam_Jefferson 15:48 16.oktober 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali v zaključnem obdobju zelo enostavno, samo sledite navodilom na tem blogu ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦