Gorenjska
10524 ogledov

Vlada prekrižala tudi načrte v Kranju

Zavod za turizem in kulturo Kranj
V Kranju so do konca čakali in upali, da bodo lahko izvedli silvestrovanje na prostem, a je tudi njim načrte prekrižala vlada.

Zadnji teden v letu bi moral biti v Kranju zelo živahen. Vsak dan naj bi v središču mesta potekali koncerti. Ker se je že prej nakazovalo, da koncertov ne bo moč izpeljati, kot so si želeli, so jih vse že prej odpovedali, do konca so čakali le še na možnost izvedbe silvestrovanja na prostem. Včeraj jim je to prekrižala vlada, ki je sprejela nove ukrepe, ki ne dovoljujejo izvedbe silvestrovanj na prostem. Tako so tudi v Kranju slednjega odpovedali.

Še vedno pa Zavod za turizem in kulturo Kranj kot tudi Mestna občina Kranj vabita v staro mestno jedro, kjer še vedno gorijo praznične luči. Tudi ta konec tedna, razen 24. 12. 2021, pa lahko obiščete tudi božično-novoletni sejem na Poštni ulici. Na njem se predstavljajo Čebelarstvo Mitja Smrdel, Kavarna Piškotek, Pekarna Triler, Domače mesnine Soud, EcoWoodSi, izdelava lesenih izdelkov in Proizvodnja keramičnih izdelkov Jurij Magušar Bajt. Pri vstopu na sejem preverjajo izpolnjevanje pogojev PCT.

Prihodnji teden bo tudi letos odpadel tradicionalni županov božični koncert. Letos bi moral nastopiti Petar Grašo, na njem pa bi simbolično zaključili dobrodelno decembrsko akcijo »V Kranju dobro v srcu mislimo«. Tako bodo tudi letos zbrana sredstva predali na dogodku za zaključeno družbo na občini. Še vedno pa lahko donirate sredstva, in sicer do 31. decembra do polnoči. Družinam lahko vsak pomaga tako, da na številko 1919 pošlje sporočilo KRANJ5 in tako prispeva pet evrov. Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, A1, Telemach in T2. Pravila in pogoji za sodelovanje pri storitvi SMS-donacija so objavljeni na spletni strani Mestne občine Kranj. Druga možnost je nakazilo na transakcijski račun Društva prijateljev mladine Kranj, odprt pri Delavski hranilnici, št. SI56 6100 0000 5487 540  s sklicem 500-21112021, ali na transakcijski račun ZPMS, odprt pri Delavski hranilnici, št.: SI56 6100 0000 3512 232, s sklicem SI00 07-245017.

Kljub odpadlim dogodkom pa je kranjski župan Matjaž Rakovec občankam in občanom namenil voščilo: »Upam da bomo prihodnje leto zadihali s polnimi pljuči. To pomeni, da bo ta korona, upam, končno premagana, da bo to dveletno obdobje za nami. Seveda pa vsem želim trdega zdravja, čim več pozitivne energije in to, da sodelujemo in skupaj soustvarjamo boljše življenje.«

Komentarjev 1
  • Julie_Sibley 12:53 24.december 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec 27416 evrov plače. V prostem času delam 3 ure na dan. pojdite na to stran za več podrobnosti............ >>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦