Gorenjska
1436 ogledov

Vlomilci se klatijo naokrog

Zlat nakit Shutterstock Fotografija je simbolična.
V minulih dveh dneh so gorenjski policisti prejeli dve obvestili o vlomih, enem poskusu vloma in tatvini, poročajo s Policijske uprave Kranj.

Z gradbišča na območju Kranja je nekdo ukradel delovni stroj. Lastnika je neznani storilec oškodoval za približno 800 evrov.
V soboto zjutraj pa so kranjski policisti obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo. Istega dne zvečer pa še vlom v dve stanovanjski hiši. Pri prvem vlomu je neznani storilec nasilno vstopil v notranjost, pregledal notranje prostore, vendar
si ni ničesar prilastil. Pri drugem vlomu je nasilno vstopil skozi okno in odnesel nakit v vrednosti približno 1000 evrov. Policisti v vseh primerih še zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prehitri, brez voznišk

V minulih 48 urah se je na Gorenjskem zgodilo devet prometnih nesreč: ena s hudimi telesnimi poškodbami, dve z lahkimi in šest, v katerih je nastala na srečo zgolj materialna škoda.
V petek popoldne se je na območju Škofje lažje poškodoval prehitri voznik, ki je z osebnim avtomobilom v ovinku zapeljal na travnato brežino. Z avtomobilom se je prevrnil na streho in tako obstal.
V soboto popoldne se je na območju Kranja zgodila prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami, v kateri je voznik osebnega avtomobila zapeljal s ceste in trčil v drevo. Z reševalnim vozilom je bil s kraja odpeljan v zdravstveno ustanovo. Tudi v tem primeru okoliščine kažejo na neprilagojeno hitrost.
Na območju Kranja se je v soboto popoldne zgodila še prometna nesreča, v kateri sta bila dva lahko telesno poškodovana. Okoliščine kažejo na izsiljevanje prednosti voznice. Cesta je bila zaprta približno eno uro.
Policisti v vseh primerih zoper povzročitelje vodijo prekrškovne postopke.

Prometne nesreče z materialno škodo so se zgodile v petek na območju Tržiča, v soboto pa na območju Škofje Loke, Kranja in Lesc.

Škofjeloški policisti so v petek ponoči imeli v postopku voznika osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola (0,63 mg/l) in brez vozniškega dovoljenja. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola za voznika vodijo prekrškovi postopek. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so vozniku zasegli vozilo in podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Kranjski policisti so v petek zjutraj imeli v postopku voznika osebnega vozila, ki je vozil v času prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja, ki mu ga je izreklo sodišče. Vozilo so mu zasegli in podali obdolžilni predlog
na pristojno okrajno sodišče.
Gorenjski prometniki so v petek popoldan zaradi vožnje brez ustreznega vozniškega dovoljenja, vozniku zasegli avtodom. Zvečer pa drugemu vozniku osebni avtomobil. V obeh primerih bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Padel nadstropje nižje

Na območju Kranjske Gore se je zgodila delovna nezgoda. Moški je pri notranjih delih v stavbi padel nadstropje nižje. Na kraju mu je prvo pomoč nudilo zdravstveno osebje. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v zdravstveno ustanovo. O nezgodi je bil obveščen tudi pristojni inšpektor. Policisti še zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno
tožilstvo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.