Gorenjska
14937 ogledov

Vlomilec takoj opravil še transakcijo

Vlom v avto PU Kranj Fotografija je simbolična.
Škofjeloški policisti so včeraj, v nedeljo, popoldne obravnavali vlom v parkirani avtomobil. Neznanec je iz avta ukradel bančne kartice in gotovino. S karticami pa je nato takoj opravil tudi transakcijo.

Policisti o dejanju neznanega storilca še zbirajo obvestia in bodo obveščali državno tožilstvo. Enako delo pa imajo tudi blejski policisti, ki so sinoči malo pred 23. uro obravnavali tatvino pašnega aparata, nameščenega na polju za varovanje živali. Neznanec je aparat ukradel v nedeljo in lastnika oškodoval za približno 600 evrov.  

Neslavni rekorder

Neslavni rekord minulega konca tedna na Gorenjskem ima voznik, ki so ga kranjski policisti imeli v postopku v soboto, 1. julija, malo pred 11. uro. Vozil je brez veljavnega vozniškega dovoljenja za to kategorijo, zaradi česar so mu avtomobil zasegli. Na avtomobilu, ki je bil neregistriran, je imel nameščeni različni registrski tablici in prav nobena ni pripadala temu avtomobilu. Za povrh je bil voznik še pod vplivom alkohola, namerili so mu kar 1,39  mg/l. Zoper njega zdaj vodijo tako prekrškovni postopek, zaradi vožnje brez  vozniškega  dovoljenja  pa  ga  bodo  z obdolžilnim predlogom predlagali pristojnemu okrajnemu sodišču.

Še dva močno opita

Je pa imela težko nedeljsko dopoldne tudi 67-letna voznica. Med "manevriranjem" na parkirnem prostoru v Kranju je z avtomobilom trčila v drug parkirani avtomobil. Policisti so ugotovili, da gospa, ki je izvedla "nepravilen premik", tudi pod močnim vplivom alkohola (1,09 mg/l).

Le malenkost manj, to je 1,07 mg/l, so kranjski policisti v petek, 30. junija, namerili 60-letnemu moškemu, ki je pri kolesarjenju po Smledniški cesti v Kranju zapeljal preblizu desnega roba vozišča, trčil v robnik in padel. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v zdravstveno ustanovo. Policisti pa zoper njega (enako kot za prej omenjeno voznico) vodijo prekrškovni postopek.

dezurni@styria-media.si

Kamion, tovornjak s prikolico, Korensko sedlo KRONIKA Gorenjska Prava drama Belorusa na Korenskem sedlu

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.